Review: LuminAID PackLite Spectra

Vakanties lopen nu ten einde, maar het is nooit te laat om een leuke gadget aan te schaffen. Wij hebben deze zomer twee lampjes getest die de voeding uit de zon halen. Eerder hebben we andere alternatieven gebruikt, maar de LuminAID lampjes blijken echt super te werken. De Spectra zorgt ook nog eens voor sfeer dankzij de vele kleuren licht.

LuminAID-Give-Light-Nepal-Co-Founders-Anna-and-Andrea-with-their-original-solar-inflatable-light-676x450In 2010 beleefde Haiti een zware aardbeving met onvoorstelbare verwoestingen tot gevolg. De twee studentes Anna Stork en Andrea Sreshta wilden een project opstarten om Haiti te helpen. Het bleek dat gebrek aan licht het grootste probleem was. Het idee om zonne-energie als basis te gebruiken voor een mobiele lamp was geboren. Het product moest zo licht mogelijk zijn, met hoge licht opbrengst en voldoende energie om een hele nacht licht te geven. Bovendien moest het product betaalbaar zijn. De LuminAID was geboren. Een opvouwbare lamp met zonnecel.

PackLite-Spectra-grey_e25f21a6-8bfe-4161-ae30-d44e25f95c11_2048x2048Het concept is erg simpel en de patenten zitten vooral op de technologie. Een concurrent is Luci. Eveneens een opblaasbare lamp met leds die de voeding uit een zonnecel halen. De Luci hebben we eerder op een beurs ontvangen. LuminAID beweert de oorspronkelijke bedenker te zijn. De Luci lamp is wat vriendelijker qua ontwerp. Een cilinder vorm met direct en indirecte verlichting mogelijkheid. De oorspronkelijke LuminAID PackLite16 heeft de vorm van een opblaasbaar kussen en duidelijk wat minder sexy. De LuminAID laadt wel sneller op en kan veel langer op een hele lading branden. De Luci haalt nooit het einde van de nacht; de LuminAID wel. De LuminAID Spectra is kleiner lamp en meer vergelijkbaar met de Luci. De Spectra is een opblaasbare kubus met diverse kleurtjes aan licht. Het witte licht is iets minder zacht dan het licht uit de PackLite16, maar dat komt door het gebruik van het type leds. Het lampjes kan 9 verschillende kleuren licht geven; het is waterdicht; laad in een dag op en geeft een volle nacht licht. Het materiaal is PVC vrij en de Spectra is gemaakt om een paar jaar mee te gaan. Geen wegwerp relatie geschenk dus, maar een duurzame zonne oplossing.

PackLite_Spectra_Hand_2048x2048LuminAID heeft op de webshop ook de mogelijkheid om een versie te kopen, waarmee je een unit doneert aan hulpgebieden. De organisatie achter LuminAID werkt nauwe samen met een aantal NGO's. Voor volumes aan dergelijke organisaties heeft LuminAID ook een erg vriendelijke prijs.

Conclusie
De LuminAID PackLite Spectra is een top lampje met feestelijke kleuren en geheel gevoed op zonne energie. Wie wit licht voldoende vind moet de wit licht versie overwegen. Deze kan het licht in drie sterktes aanbieden. De kleuren versie kost drie tientjes en de witlicht versie twee euro minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • oorspronkelijk concept
  • altijd licht bij de hand
  • kwaliteit uitvoering
  • snel oplaadbaar
  • mooi licht in kleur
  • waterdicht

THE BAD

  • kleur versie niet qua sterkte instelbaar
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram