Dremel VC60 Velocity is een nieuwe kijk op oscillerend gereedschap

Oscillerende gereedschappen zijn gereedschappen die werken op basis van extreme snelle en krachtige trillingen. Vrijwel iedere fabrikant maakt ze nu. Hoewel de aansluitingen voor de tools soms wisselen, lijken ze allemaal vrijwel gelijk te zijn. Dremel brengt hier verandering in met de Velocity.

Hoewel de VC60 Velocity in maart al in de VS is uitgebracht, komen we die nu per toeval tegen. Er is namelijk nog geen Nederlandse release voor de VC60 Velocity.

Wanneer je de VC60 ziet, zie je meteen al het grote verschil met andere oscillerende gereedschappen. Er lijkt een soort schepje voorop te zitten. Dit ‘schepje’ is in werkelijkheid een afstandshouder. Die zorgt ervoor dat het gereedschap niet te ‘diep’ kan wegzakken in jouw project. Handig wanneer je bijvoorbeeld wel in een laminaatvloer wilt zagen, maar niet in de ondervloer. Uit ervaring kan ik je zeggen dat de tooltjes dan heel snel bot worden…

Dremel-Velocity-VC60-Gebruik

Daarnaast heeft Dremel meteen een nieuw soort vergrendeling voor haar tools toegepast. Hierdoor hoef je niet meer met de inbussleutel te klooien zoals bij de huidige Multi-Max MM20. Dit geeft net even wat meer plezier wanneer je met verschillende tools moet werken.

Verder heeft Dremel de VC60 Velocity van een 7 Ampère motor voorzien die flink veel krachtiger is. Hierdoor kunnen de tools met een 5-graden uitslag werken en komen ze net wat vlotter door de materialen heen dan de voorgangers van de VC60 Velocity. Dremel claimt dat de VC60 Velocity tot negen keer sneller door dennenhout heen zaagt in vergelijking tot de MM20.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.