Dremel 723-100 100 accessoires pakket
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Dremel 723-100 100 accessoires pakket

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Dremel 723-100 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg handige opbergdoos
  • Erg veel, veelgebruikte accessoires

THE BAD

  • Geen opvallend bijzondere tools

Wanneer je een Dremel koopt, zit je doorgaans meteen met voldoende accessoires om in ieder geval te kunnen starten. Met het accessoirepakket 723-100 voeg je meteen 100 veelgebruikte gereedschappen toe.

Unboxing

De box van Dremel kun je meteen zien als een handige opslagbox voor al jouw Dremel accessoires. In de box zitten 100 van de meestgebruikte accessoires. Hoewel het pakket al jaren geleden in omloop is gebracht door Dremel, blijft het een hardloper bij menig bouwmarkt. Je moet het dan ook echt zien als een erg goed startpakket.

723-100 100 accessoires pakket uitgepakt

In de box vinden we een flinke hoeveelheid schuurblaadjes, schuurrolletjes, vijltjes, polijstschijfjes, polijstmiddel en slijpschijven. Eigenlijk alles dat je nodig hebt om metaal, plastics en hout te bewerken. Ook krijg je nog een extra sleutel om accessoires te wisselen op oudere Dremel machines die geen geïntegreerde blokkeerfunctie voor de snelspankop hebben.

723-100 100 accessoires pakket in gebruik

Dremel EZ SpeedClic

Hoewel het in de doos vooral om bulkaccessoires gaat, vindt je hierin ook al een aantal high-end accessoires. Namelijk een bithouder voor Dremel’s eigen EZ SpeedClic systeem (waar nog altijd te weinig accessoires voor in de handel zijn) en drie slijpschijfjes voor het systeem. Hoewel het niet heel veel is ten opzichte van het pakket, werkt dit wel altijd heel fijn.

Dremel EZ SpeedClic

Conclusie Dremel 723-100 100 accessoires pakket

Het klikt een beetje plat, maar voor menig hobbyist is een doos met ‘meer van hetzelfde’ eigenlijk perfect om een sterke start te maken. De Dremel 723-100 100 accessoires pakket bevat dan ook totaal geen verrassende accessoires, maar daar zal niemand echt over klagen. Het handigste is misschien nog wel de sorteerdoos waar je in de praktijk al snel al jouw accessoires in zal knallen. Ik heb inmiddels twee van die dozen in gebruik en daarmee een mooi opgeruimd werkblad.

Dremel 723-100 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.