Dremel gaat haar 3D printer in Nederland verkopen

In oktober 2014 begon Dremel voorzichtig met de verkoop van haar 3D printers in de VS. Afgelopen week zal ik de eerste modellen aan het werk in de lokale Praxis. De 3D printers van Dremel komen nu eindelijk naar Nederland.

Het idee dat Dremel met een 3D printer komt is zeer bijzonder. Produceerde het bedrijf voorheen toch vooral gereedschappen om materiaal te verwijderen, kunnen we voor het eerst ook echt materiaal maken met een Dremel tool.

Voor de Dremel Idea Builder 3D20 heeft het bedrijf hulp gekregen van de mensen van Autodesk. Autodesk is al jaren een expert in het maken van 3D software en heeft al voor diverse 3D printers het softwarepakket gemaakt. Zo ook voor deze Idea Builder 3D20. Bovendien is er geïnvesteerd in een stukje uitleg over hoe je met een 3D printer bestaande modellen print en hoe je compleet nieuwe modellen ontwikkeld. Dremel ziet het dan ook vooral als missie om het onderwerp 3D printen toegankelijk te maken voor iedereen die met 3D ontwerpen gaat beginnen.

Dremel heeft ook de website dremel3d.nl gelanceerd. Daarop staan momenteel al 100 handige modellen die je gratis kunt downloaden en naar smaak aanpassen.

Beschikbaarheid

De Dremel Idea Builder 3D20 is nu te koop voor €999,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.