Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Leitz ontwikkelt connected bureaulamp

Bureaulampen waarvan de kleur van het witte licht aan te passen is zijn al lang niets nieuws meer. Bureaulampen die connected zijn wel. Leitz lijkt met de Leitz Style Smart LED Desk Lamp de eerste te zijn die een connected bureaulamp in haar assortiment heeft opgenomen.

De Leitz Style Smart LED Desk Lamp is voorzien van een bluetooth module. Deze weet wanneer jouw smartphone in de buurt is. Ga je weg van jouw bureau, zal de lamp het licht uitzetten om energie te besparen. Wanneer je terugkomt, gaat het licht meteen weer aan. De afstand waarop deze schakelt is afhankelijk van hoe snel de lamp de verbinding met de smartphone verliest.

De app staat het ook toe de lichtkleur en intensiteit van de LED’s aan te passen. Zo kun je in de ochtend een kouder licht gebruiken om zo, door het blauwige licht, meer energie te krijgen tijdens het werken terwijl je in de avond kiest voor een warmere witkleur. De intensiteit kan bovendien ook dynamisch worden ingesteld op basis van het omgevingslicht. Een ingebouwde USB poort in de voet om smartphones en andere gadgets mee te laden maakt het geheel af.

Beschikbaarheid

De Leitz Style Smart LED Desk Lamp gaat €299 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.