Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is Kobo’s kleinste eReader

We hadden het persbericht helemaal over het hoofd gezien, maar willen hem je toch nog even laten zien. Eind mei presenteerde Kobo namelijk haar kleinste, dunste en lichtste eReader tot nu toe, de Kobo Clara HD.

De Kobo Clara HD, die sinds afgelopen maand in de winkel ligt, meet slechts 15,7×11,1 centimeter. De behuizing is op het dikste punt 8,3 millimeter dun. Het geheel weegt 166 gram. En natuurlijk krijg je ook in zo’n dunne behuizing gewoon een eInk display zodat je in de volle zon gewoon een boek kunt lezen. Daarnaast zit er verlichting in zodat je ook in het donker kunt lezen. Van alle gemakken voorzien dus.

De verlichting in de Kobo Clara HD is erg bijzonder. Dit omdat hij het natuurlijk verloop van de zon nabootst. Naarmate het later op de dag wordt, wordt het witte licht meer geel in plaats van blauw. Natuurlijk kun je ook handmatig jouw voorkeursverlichting instellen.

Kobo voorziet de Clara HD met 8GB aan opslaggeheugen wat voor een eReader echt gigantisch is. Je kunt nu grofweg 6.000 eBooks opslaan. Ook is deze eReader 100ms sneller in het omslaan van pagina’s ten opzichte van eerdere eReaders van Kobo.

Met Kobo TypeGenius krijg je de keuze uit 11 lettertypen op 50 formaten. Ook de marges rondom de teksten zijn instelbaar, er kunnen notities worden gemaakt en er is een woordenboek aanwezig. De Kobo Clara HD is ook compatible met het Kobo Plus eReader abonnement van Bol.com waarmee je niet meer voor boeken hoeft te betalen.

Kobo Clara HD kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.