Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Mattel komt met 3D printer voor speelgoed

Nieuwe Barbieschoentjes kopen of toch gewoon zelf printen? Met de Thingmaker heeft Mattel een 3D printer speciaal voor kinderen aangekondigd. Het idee is dat kinderen meer en meer speelgoed zelf ontwerpen en produceren.

Na innovaties als een Barbiehuis met WiFi komt Mattel dus met een tweede opvallende gadget voor kinderen. De Thingmaker is een 3D printer die vergelijkbaar is met andere printers die hun materiaal van een spoel plasticdraad halen. De Thingmaker is het tweede experiment van Mattel om kinderen zelf speelgoed te laten maken. in de jaren 60 was er al een soort oventje waar kinderen zelf speelgoed in konden ‘afbakken’. In april van 2015 kondigden Mattel en AutoDesk al een samenwerking om speelgoed via 3D printers in het algemeen te gaan printen.

De Mattel Thingmaker zal naar verwachting in de herfst in de VS op de markt komen. Daar zal de Thingmaker €299 gaan kosten, wat relatief goedkoop is voor een 3D printer. Mattel prijst de Thingmaker aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de veiligheid. Zo zit het deurtje op slot tijdens het printen zodat de hete kop buiten bereik van het kind blijft.

De lage prijs van de Thingmaker kan deels verklaard worden door de enorme schaal waarop een merk als Mattel deze 3D printer kan wegzetten in de markt. De software voor de printer is ontwikkeld in samenwerking met AutoDesk en laat die zelf nou ook 3D printers voor consumenten bouwen. Sterker nog, AutoDesk zit ook nog achter de 3D printers van Dremel. Het idee bij de Mattel Thingmaker is dan ook dat kinderen met een smartphone- of tablet app direct aan de slag kunnen zonder ingewikkelde ontwerpprocessen of de noodzaak tot het gebruik van een PC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.