Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Dremel komt met een 3D Printer

Dremel is misschien niet een merk dat je direct met ICT zal verbinden, maar met haar fijne gereedschappen is het wel een merk dat zich echt richt op de hobbyisten en al jaren dé producent van het gereedschap voor casemodders. Eigenlijk is het dus heel logisch dat Dremel ook met 3D printers gaat komen.

Dremel noemt haar 3D printer de Dremel 3D Idea Builder. Omdat Dremel ook wel snapt dat het als nieuwe speler op de markt voor 3F printers een enorme achterstand heeft. Gelukkig heeft Dremel er dan ook niet voor gekozen om zelf het wiel opnieuw uit te vinden. In plaats daarvan kiest Dremel voor een samenwerking met 3D specialist Autodesk.

Autodesk ontwikkelde eerder al zelf een 3D printer onder de naam Spark. Een printer die qua vorm opvalt doordat deze vooral hoog is in plaats van breed zoals bij veel andere 3D printers. De Dremel 3D Idea Builder is ook breed van opzet. Autodesk zal dan ook vooral de software kant van de printer op orde hebben gebracht.

Net als bij al haar ‘gewone’ gereedschappen, komt Dremel ook bij de 3D Idea Builder met een berg aan klusideeën. Van het bouwen van een klein en opvallend terrarium tot complete onderdelen voor knikkerbanen.

Helaas is de Dremel 3D Idea Builder nog niet in Nederland verkrijgbaar. Dremel heeft de verkoop op dit moment beperkt tot de VS. Het is niet ondenkbaar dat de Dremel 3D Idea Builder met een jaartje toch ook hier in de schappen zal liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.