GadgetGear.nl

Barbie krijgt een echt hoverboard en smart home

Barbie maakt een sprong naar de toekomst. Mattel heeft voor Barbie een smart home aangekondigd en… een echt hoverboard. Geen plank op wielen, maar een hoverboard dat echt kan vliegen.

Barbie Hoverboard

Voor Barbie’s hoverboard heeft Mattel een aangepaste drone ontwikkeld die van een bijpassende roze afstandsbediening is voorzien. Wanneer Barbie op de drone staat kan ze vrij door de kamer vliegen.

Eerlijke is eerlijk, Mattel heeft wel een paar aanpassingen aan het blonde popje gemaakt. Zo staat er geen gewone Barbie pop op, maar één van lichtgewicht schuim. De chipset die de aansturing doet is aangepast om te compenseren voor het extra gewicht aan de bovenkant van de drone.

Barbie Smart Home

Het Smart Home van Barbie wordt net als de pratende Barbie van vorig jaar aangesloten op jouw WiFi netwerk. Hierna is het mogelijk om met de stem opdrachten te geven aan het slimme huis. Kinderen kunnen zo aangeven welke lampen aan moeten en welke kleur die moeten hebben. Ook het activeren van scenes is geen probleem. Wanneer je zegt dat Barbie zich klaar moet maken voor school zal de verlichting in de badkamer aan gaan en een douchegeluid klinken. De trap kan in een glijbaan veranderen en er is een automatische lift aanwezig.

Barbie-Smart-Home

De techniek achter het huis werkt hetzelfde als dat van Siri en Amazon Echo. Het leunt op de servers van Nuance die spraak in opdrachten vertalen. De stemopdrachten worden dus naar die servers verzonden en komen daarna als opdrachten terug naar de software van het huis. Gezien er stemdata van kinderen op en neer gaat zal er vast wel weer een discussie over privacy ontstaan.

Beschikbaarheid

Of en wanneer dit Barbie speelgoed naar Nederland komt is nog onbekend evenals wat het allemaal gaat kosten. In de VS zal het speelgoed tegen de herfst verkrijgbaar zijn. De Hoverboard zal naar verwachting $60 gaan kosten en het Smart Home $300.

Via ToyLand.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten