Print een Barbie met Autodesk en Mattel

Autodesk, de maker van 3D printers en 3D software, is een samenwerking aangegaan met speelgoedfabrikant Mattel. De samenwerking tussen de twee zou weleens kunnen leiden tot meer mogelijkheden om zelf speelgoed en onderdelen voor speelgoed te printen.

Als eerste onderdeel van de samenwerking komen Mattel en Autodesk met een serie apps waarmee je zelf speelgoed kunt ontwerpen om daarna met een 3D printer tot leven te wekken. Het doel daarbij is niet alleen om geld te verdienen, maar vooral ook om de jeugd al vroeg met 3D modellen en 3D printing in aanraking te laten komen.

De eerste app van Mattel en Autodesk moet in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.