De Hoverboard is een veelgegeven cadeau deze feestdagen terwijl meer en meer landen op basis van oudbollige regels het ding de oorlog verklaren. Dat het ook anders kan laat de stad New York zien. Officieel mag je er niet de straat mee op en de lokale politiek wil dit aanpakken.

De lokale politiek komt met twee aanpassingen voor de lokale verkeerswet. Deze twee aanpassingen moeten het mogelijk maken om met een Hoverboard over straat en stoep te rijden. Gezien het gros van de stoepen in New York geasfalteerd is moet dit echt een enorm genot zijn.

Het probleem zit hem namelijk in de motor van de hoverboards. Net als in Nederland moet gemotoriseerd vervoer geregistreerd worden en net als hier is er geen echte categorie waar deze apparaten in vallen. Afhankelijk van hoe het verloopt kan het wel zijn dat de stad New York verplichtingen hangt aan het gebruik van hoverboards. Zo kan het zijn dat er een verplichting komt voor een helm en kniebeschermers. Het kan ook zo zijn dat de stad het gebruik beperkt tot pleinen en parken. In tegenstelling tot Nederland vallen die niet standaard onder de ‘openmare weg’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.