Review: Ridd Hoverboard off-road en Hoverseat

Je zoektocht naar het coolste cadeau voor de aankomende feestdagen is voorbij. Want hier zijn de Ridd hoverboard off-road en de hover seat. Wat het is en hoe snel je het moet kopen lees je hieronder.

Unboxing

De Hoverboard van Ridd wordt geleverd in een langwerpige doos met als belangrijkste kleuren oranje en zwart. Op de doos uiteraard een samenvatting van de inhoud en een opsomming van de mogelijkheden van de hover board. De hover seat is voorzien van een zelfde soort doos en is deels een bouwpakket.

Installatie

Om de hover seat in gebruik te nemen dien je wat handelingen te verrichten. De hendels voor de besturing moeten worden vastgemaakt aan het frame. Ook de stang om je voeten op te zetten moet worden vastgemaakt aan het frame. Goed van Ridd is dat ze naast alle schroeven en boutjes ook alle gereedschappen die je nodig hebt aanleveren.

De Hoverboard off-road vergt een stuk minder installatie het enige wat je hoeft te doen is deze flink opladen. Vervolgens kan je de hover seat vastmaken aan de Hoverboard door twee klittenband straps en de houders even op maat te zetten met de bijgeleverde steeksleutel.

De Hoverboard moet je wel voor het gebruik nog even kalibreren. Gelukkig is dit een simpel klusje door twee lijntje met elkaar op te lijnen en de aan knop ongeveer tien seconden in te drukken.

Design

Op de doos van de Ridd staat met trots geschreven Dutch design en dat is te zien. Het geheel is zeer goed op elkaar afgestemd met de mooie diepe kleur oranje en het zwart. De hover board is extra stoer doordat het de off-road uitvoering is voorzien van extra brede en gegroefde banden.

De hover seat is voorzien van mooie oranje handvatten en houders voor je voeten. Eenmaal geïnstalleerd als hover seat lijkt het een beetje op een kart maar dan met tankbesturing. Eerste reactie van ons net 7 jaar geworden testpersoon was WAUW!!!!!

Gebruik

Eenmaal startklaar zetten we ons testpersoontje in de seat en roepen gassen maar! Na enig geklungel met het wegrijden zie je dat de kleine mannetjes heel snel leren. Twee hendels tegelijk naar beneden is vooruit, allebei naar achteren is remmen en daarna achteruit. Een hendel omhoog en de andere omlaag is een bocht maken of stationair een donut maken.

De Ridd is in staat om vijftien kilometer per uur te gaan, nou klinkt dit niet zo snel maar zo laag bij de grond is het toch een aardig snelheid. De voetsteun is verstelbaar en hij kan personen dragen tot wel 120 kilo dus ook voor volwassenen is het leuk speelgoed. Het allerleukste aan de Ridd hover seat is behalve de enorme smile op het gezicht van je kind, de reacties van omstanders. Iedereen die de Hover Seat voor het eerst ziet staat bijna met open mond te kijken en hebben wel een aardig woord voor dit speelgoed over.

Wat een gaaf ding, coole kar en jee wat gaat ie hard hebben we de afgelopen weken veel gehoord.

Plezier en uithoudingsvermogen

Het speelplezier van de Hover seat is echt heel erg groot, zelden heeft het testpersoontje zo vaak gevraagd of hij er mee mocht spelen. Rondjes in het park, de boulevard bij het strand en zelfs over de (semi)grindpaden rond het plaatselijke kasteel. Wel is het belangrijk om te weten dat de Ridd Hover Seat snel en laag is dus op straat rijden met geparkeerde auto’s is misschien niet verstandig.

Ook voor volwassenen is het erg leuk om te doen, de snelheid beleving is erg groot en het snel draaien en keren is erg leuk. Wel is het doordat je zo laag zit misschien voor sommige wel erg spannend. Kinderen hebben die drempel niet en gaan dan ook snel als een volleerd coureur over het denkbeeldige circuit.

De hoverseat die dus alleen werkt in combinatie met de hoverboard gaat bij stevig gebruik ongeveer een uur mee. De Hoverboard geeft doormiddel van rode lampjes en een geluidsignaal aan dat hij bijna leeg is. Zorg ervoor dat je dan in de buurt van huis of de auto bent, de seat en board langdurig optillen is niet erg goed voor de rug daar deze behoorlijk zwaar is.

De hoverboard hebben we uiteraard ook los geprobeerd, deze functioneert zoals alle anderen dit doen. Het gewicht verplaatsen voor de betreffende rijrichting. Eerlijk gezegd voelde ik mezelf comfortabeler in de seat, daar hoefde ik me geen zorgen te maken over er vanaf vallen.

Veiligheid

Zoals hierboven al een beetje aangegeven is het niet verstandig te scheuren op plekken waar het verkeer niet heel overzichtelijk is. Eventueel zou je de kleine een valhelm, ellenboog en kniebeschermers op kunnen doen. Doordat het board laag en onder de seat zit en door zijn gewicht is het karretje erg stabiel, je kan bochten met een behoorlijke snelheid aanvallen zonder dat de seat wil kantelen. Bij het snel wegrijden kan je de voorwieltjes de lucht in krijgen om een wheelie te maken!

De Ridd is door middel van een sensor beveiligd tegen oververhitting waar sommige boards nog wel eens last van hebben. Ook bij stevig gebruik hebben niet tot nauwelijks gemerkt dat de board warm/heet werd. Mocht dit wel het geval zijn dan laat de board zich horen door een pieptoon en schakelt hij zichzelf voor de veiligheid alvast uit. Gelukkig hebben we dit zelfs met proberen nog niet meegemaakt.

Conclusie

Zonder te overdrijven is dit het tofste en leukste speelgoed waar mijn zoon ooit mee heeft gespeeld als zegt hij het zelf. Het is voor de kleine heren en dames echt een beleving om hiermee te mogen rondcrossen. Wat ons betreft een winnaar voor de komende feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • FUN!
  • Bouwkwaliteit

THE BAD

  • Geen
Bas

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram