Het was dé rage van vorig jaar. Zo hot, dat het gros in de fik vloog. Inderdaad. De hoverboards. Met de feestdagen in aantocht lijkt de VS opnieuw de jacht te openen op gevaarlijke modellen. Goed nieuws natuurlijk voor merken als Oxboard en Guardo die zich juist op veiligheid richten.

In de VS heeft de regering een goed opererend systeem voor ondeugdelijke producten. De regering is gemachtigd om terugroepacties in te zetten en heeft dit voor 8 Hoverboard merken gedaan. Afgelopen week zorgde een hoverboard van het merk LazyBoard nog voor een brand waarbij één huis verloren ging en vier huizen schade opliepen.

De merken die net als Lazy Board per direct teruggebracht moeten worden zijn Dollar Mania Sonic Smart Wheels, Tech Drift, Digital Products iLive, iHoverspeed, Four Star Imports Go Wheels, Drone Nerds en Salvage World. Mogelijk zijn deze merken ook naar Europa verscheept. Wanneer de hoverboards worden teruggebracht kan het geld worden teruggegeven of een vervangend, veilig model worden meegegeven. Maar… dat is dus in de VS. Voor de EU is nog niets bekend over deze merken.

In de VS zijn op dit moment 250 geregistreerde incidenten met onveilige hoverboards waaronder 13 personen met brandwonden, 3 personen die onwel zijn geworden na het inademen van de rook en een schadepost van $4 miljoen aan woningen. In totaal heeft de Amerikaanse overheid al 501.000 hoverboards teruggeroepen. Zie de tweet voor alle informatie over de gevaarlijke modellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.