Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nespresso introduceert twee nieuwe ristretto’s

Het was april 2013 dat Nespresso met twee Italiaanse special editions kwam. Het betrof de Trieste en de extra sterke Napoli grand cru’s. Dit jaar maakt Nespresso wederom een rondje door Italië en doet ditmaal Milano en Palermo aan.

Tribute to Milano

De Tribute to Milano is een samenstelling van Arabica- en Robusta bonen. De Arabica bonen komen uit Zuid- en Midden Amerika. De Robusta bonen zijn afkomstig uit Guatemala. De Tribute to Milano is kenmerkend door de smaak van zoete granen en fruitige aroma’s. De Milano heeft een intensiteit van 9. De Milano laat zich goed presenteren in bereidingen met honing en zeer zoete vruchten.

Tribute to Palermo

Ook de Tribute to Palermo is een melange van Arabica- en Robusta bonen. Beide bonen zijn afkomstig uit Oost-Afrika. De Tribute to Palermo is wat pittiger van smaak en kent de aroma’s van cacao en pepers. Met name de cacao is goed herkenbaar. De Tribute to Palermo heeft een intensiteit van 11. De Palermo laat zich goed combineren in melkbereidingen met zure vruchten als de framboos en de braam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.