Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De smaak van: Nespresso Napoli

Gister mocht ik de limited edition Trieste van Nespresso al aan jullie voorstellen. Vandaag probeer ik de smaak van de Nespresso Napoli aan jullie te beschrijven. Een smaak die dusdanig krachtig is, dat het niet heel gemakkelijk blijkt.

De Trieste Grand Cru van Nespresso is samengesteld op basis van Arabica bonen en Robusta bonen . Daarbij heeft de Arabica de boventoon. Nespresso raadt aan om de Napoli als Ristretto (25ml) te drinken, maar ook als espresso doet hij het goed bij mij. Daarnaast gebruik ik hem met veel plezier in een cappuccino.

Napoli Etui

De smaak van de Napoli is alles behalve subtiel. Hij dondert echt je mond binnen. Ik proef de geroosterde noten en houtsmaken die ik ook uit andere Nespresso Grand Cru’s ken, maar er zit een bijzondere bijsmaak aan. De smaak van zwarte thee. Nespresso heeft van de Napoli een bijzondere cross-over weten te maken. Daarnaast heeft de Napoli van zichzelf een bepaalde romigheid die gewoon erg goed met een cappuccino samengaat.

De Napoli is tijdelijk verkrijgbaar bij Nespresso. Een etui met tien capsules kost €4,20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.