Logo GadgetGear.nl
Nespresso Vertuo sample box
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nespresso slijt haar aluminium cupjes aan een e-bike merk

Nespresso vertelt al jaren hoe het in staat is om haar cupjes steeds weer te recyclen. Maar zouden ze een overschot hebben aan aluminium en waar zou dat vandaan komen? Leveren consumenten ook aluminium cups van andere merken in bij Nespresso, of loopt de verkoopt simpelweg terug? Hoe dan ook, Nespresso heeft een deel van haar aluminium verkocht aan de Zwitserse e-bike bouwer Miloo, voor de fabricage van een nieuwe fiets.

Miloo komt met een nieuwe uitvoering van haar Xplorer Beast fiets. Normaal is die van carbon, maar met de deal met Nespresso, komt daar een aluminium versie bij. Het frame is dus gemaakt van heel, heel, heel veel gerecyclede koffiecupjes. Daarmee zetten ze een fiets neer die past binnen hun visie op een circulaire economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.