Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Minix introduceert multifunctionele USB Type-C adapter

Minix lijkt de eerste te zijn die met een multifunctionele adapter komt voor computers, smartphones en tablets met een USB Type-C aansluiting en een LAN adapter. Daarmee is de adapter een ware multifunctional.

Minix komt met twee uitvoeringen van de Neo V2 adapter. De ene zal over een VGA poort beschikken waardoor deze een display op maximaal 720p kan aansturen. De tweede uitvoering is uitgerust met een HDMI poort, snel genoeg voor 4K beelden. Welke je kopen gaat hangt natuurlijk af van het scherm dat je gaat koppelen.

Verder krijg je de beschikking over twee USB 3.0 poorten, een micro-SD kaartlezer en een SD kaartlezer rechts en nog een extra USB Type-C aansluiting links zodat je het een en ander kunt daisychainen.

De enige computers met USB Type-C zijn momenteel enkele Chromebooks en MacBooks. Het zal je dan ook niet verbazen dat Minix qua kleuren heeft gekozen voor Rose Gold, Space Grey en Silver. Toch komen ook andere bedrijven nu snel met USB Type-C hardware. Denk aan de OnePlus 2 en de nieuwe ME smartphones van Gigaset.

Beschikbaarheid

De Minix Neo V2 verschijnt in oktober/november en zal naar verwachting €89,99 gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.