Oneplus onthult de langverwachtte OnePlus 2

Vorig jaar wist OnePlus enorm veel indruk te maken met de OnePlus One. Het toestel, dat je alleen op uitnodiging kon kopen, werd al snel een enorm gewild object door de combinatie van zeer snelle hardware tegen een zeer lage prijs. Met de OnePlus 2 probeert het bedrijf het succes te herhalen.

De OnePlus 2 is opgebouwd op een frame gemaakt van een aluminium-magnesium legering met RVS afwerking en weegt 175 gram. Het IPS display meet 5,5 inch en is een LCD in-cell model. Het toestel biedt plaats aan twee 4G LTE nano Simkaarten. Onder het display zit een vingerafdrukscanner. Qua innovaties biedt de OnePlus 2 een alert slider waarmee je snel tussen alerts kunt schakelen.

Het frame wordt standaard geleverd in een Sandstone Black uitvoering, maar OnePlus voorziet de OnePlus 2 ook van verwisselbare covers. Waaronder covers van echt hout. Het assortiment zal aan het begin bestaan uit bamboe, zwarte abrikoos, rozenhout en kevlar.

OnePlus 2 OP_s03_c031

De OnePlus 2 draait op de 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Deze bevat een octa-core processor. Hiervan draaien vier kernen maximaal 2GHz en vier kernen maximaal 1.6GHz. Of OnePlus deze snelheden ook gaat gebruiken is nog maar de vraag. Zowel de Sony Xperia Z3+ als de HTC One M9 draaien op deze chipset en beiden kampen ze met enorme oververhittingsproblemen. De chipset beschikt verder over 4GB aan werkgeheugen en een zeer snelle Adreno 430 GPU voor games. Het geluid komt van een Hexagon V56 DSP die op maximaal 800Mhz draait.

Achterop het toestel krijg je een 13 megapixel camera met dual LED flash en voorzien van laser autofocus waardoor hij in .33 seconden kan scherpstellen. De lens bestaat uit 6 delen en heeft een diafragma van f/2.0. De beeldsensor zelf heeft een lichtgevoeligheid van 1.3 µm. Voor selfies krijg je een 5 megapixel groothoek camera aan de voorkant.

De OnePlus 2 zal ook één van de eerste smartphones zijn met een USB Type-C aansluiting. De ouderwetse Type-A aansluiting aan de andere kant van de kabel is zo aangepast dat deze ook ondersteboven in de USB poort gestoken kan worden. Een leuk detail ;-).

Aanpassingen als de Alert Slider worden mogelijk gemaakt doordat OnePlus de OnePlus 2 met haar eigen OxygenOS launcher zal uitrusten. OxygenOS is gebasseerd op Android 5.1. Met OxygenOS voegt OnePlus onder anderen ondersteuning voor gebaren op het display toe, een dark modus en de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen hardware knoppen en onscreen knoppen.

OnePlus 2 OP_s01_c005

Beschikbaarheid

Net als bij de originele OnePlus One is de prijs van de OnePlus 2 weer enorm scherp. Een 64GB uitvoering van het toestel gaat €399 kosten terwijl een uitvoering met 16GB aan opslagruimte en slechts 3GB aan werkgeheugen €339 gaat kosten. De 64GB uitvoering is vanaf 11 augustus te koop. Het 16GB toestel volgt later dit jaar. Ook nu is het enkel mogelijk het toestel op uitnodiging te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.