Logo GadgetGear.nl
Gigaset ME Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Gigaset ME en ME Pro Hands-on

Gigaset introduceerde gisteren drie nieuwe smartphones. Het gaat om de Gigaset ME Pure, ME en ME Pro. Die laatste twee mochten we even in de hand houden en dat was een bijzondere ervaring.

Met deze twee smartphones zet Gigaset namelijk een tweetal smartphones met Qualcomm SnapDragon 810 chipset neer die niet al teveel gaan kosten. Ze mogen voor respectievelijk €469 en €549 weg. Daarmee zit Gigaset qua prijs net onder de huidige flagships van Sony en HTC met dezelfde chipset, maar nog boven de prijs van de OnePlus 2. Daar staat tegenover dat Gigaset wel een service netwerk heeft op het moment dat je problemen hebt. Daar hoef je bij OnePlus net even iets minder van te verwachten.

Hierboven zie je de eerste beelden van de Gigaset ME. Het toestel draait op Android 5.1.1., maar is nog niet klaar. Gigaset geeft aan nog bezig te zijn met de laatste optimalisaties van haar Android UI en met de laatste software updates van Qualcomm. De Snapdragon 810 staat immers bekend om haar problemen met oververhitting. Gigaset zegt dit al aardig onder controle te hebben.

Hoe dan ook voelt de Gigaset ME erg prettig aan. Hij is niet superlicht, maar dat komt doordat Gigaset een lange accuduur een belangrijke reden moet zijn om juist voor Gigaset te kiezen. Daarnaast is RVS als metaal natuurlijk wat zwaarder dan aluminium, maar ook minder krasbestendig. Tijdens het wisselen tussen de apps lijken de prestaties best goed, maar het is natuurlijk verre van een realistische test.

De Gigaset ME Pro is duidelijk een phablet met haar 5,5 inch Full HD display. In beide gevallen lijken de displays het buiten best goed te doen, maar echt zonnig was het niet in Berlijn. Qua prestaties voelde hij hetzelfde aan als de ME, maar dat is niet vreemd. Het enige verschil is een halve inch extra displayruimte en een grotere accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.