GadgetGear.nl
Gigaset ME Pro

IFA2015: Gigaset ME en ME Pro Hands-on

Gigaset introduceerde gisteren drie nieuwe smartphones. Het gaat om de Gigaset ME Pure, ME en ME Pro. Die laatste twee mochten we even in de hand houden en dat was een bijzondere ervaring.

Met deze twee smartphones zet Gigaset namelijk een tweetal smartphones met Qualcomm SnapDragon 810 chipset neer die niet al teveel gaan kosten. Ze mogen voor respectievelijk €469 en €549 weg. Daarmee zit Gigaset qua prijs net onder de huidige flagships van Sony en HTC met dezelfde chipset, maar nog boven de prijs van de OnePlus 2. Daar staat tegenover dat Gigaset wel een service netwerk heeft op het moment dat je problemen hebt. Daar hoef je bij OnePlus net even iets minder van te verwachten.

Hierboven zie je de eerste beelden van de Gigaset ME. Het toestel draait op Android 5.1.1., maar is nog niet klaar. Gigaset geeft aan nog bezig te zijn met de laatste optimalisaties van haar Android UI en met de laatste software updates van Qualcomm. De Snapdragon 810 staat immers bekend om haar problemen met oververhitting. Gigaset zegt dit al aardig onder controle te hebben.

Hoe dan ook voelt de Gigaset ME erg prettig aan. Hij is niet superlicht, maar dat komt doordat Gigaset een lange accuduur een belangrijke reden moet zijn om juist voor Gigaset te kiezen. Daarnaast is RVS als metaal natuurlijk wat zwaarder dan aluminium, maar ook minder krasbestendig. Tijdens het wisselen tussen de apps lijken de prestaties best goed, maar het is natuurlijk verre van een realistische test.

De Gigaset ME Pro is duidelijk een phablet met haar 5,5 inch Full HD display. In beide gevallen lijken de displays het buiten best goed te doen, maar echt zonnig was het niet in Berlijn. Qua prestaties voelde hij hetzelfde aan als de ME, maar dat is niet vreemd. Het enige verschil is een halve inch extra displayruimte en een grotere accu.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten