Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Gigaset introduceert de ME serie Android smartphones

Het was al een beetje gelekt dat we vandaag de aankondiging van drie nieuwe Android smartphones van Gigaset mochten verwachten. De details hebben ze bij Gigaset wel goed geheim weten te houden, maar ook die hebben we nu ontvangen.

Gigaset vindt haar oorsprong in Siemens. Hetzelfde Siemens dat jarenlang GSM’s bouwde en in die tijd al voorzichtig experimenteerde met smartphones op basis van Symbian. Symbians die best de concurrentie met Nokia aan konden. Jaren later, na de afsplitsing van Siemens, produceerde Gigaset een tweetal Android DECT telefoons. Mooi van buiten, te simpel van binnen. Ook zagen we een paar tablets in het middensegment. Nu knalt Gigaset er vol in met drie Android smartphones in de ME serie. Drie smartphones die laten zien wat Gigaset de afgelopen jaren heeft geleerd.

Vooral het design is belangrijk. We kennen de DECT telefoons van Gigaset als onbreekbaar en betrouwbaar. Deze zelfde waarden proberen ze over te brengen in hun Android smartphones zonder ze al te dik en al te groot te maken. Dit zien we onder anderen terug in het gebruik van Gorilla Glass 3 voor en achter (De Gigaset ME Pure heeft een metalen achterkant). De camera is beschermd met saffier glas terwijl het frame niet van aluminium is, maar roestvrij staal.

Opvallend is de aanwezigheid van Focus Later op de ME en ME Pro. Deze feature kennen we onder anderen van de Lytro camera’s en stelt je in staat om foto’s achteraf scherp te stellen. Dit hebben we al vaker in smartphones gezien, dus we moeten nog even kijken of het Gigaset wel is gelukt om dit succesvol te integreren.

Geluid is belangrijk in de ME series van Gigaset. Ze hebben dan ook een Dirac HD Sound processor meegekregen en ondersteunen CSR Bluetooth. Er is native ondersteuning voor niet alleen WAV, maar ook FLAC en APE. Twee microfoons in de body van de toestellen moeten zorgen voor het uitfilteren van achtergrondlawaai.

Gigaset voorziet de drie toestellen van Android 5.1.1 en een eigen UI. Alle drie de toestellen zijn dual-sim, maar in alle gevallen kan één van de SIM slots vervangen worden voor een micro-SD kaart van maximaal 128GB. Alle drie beschikken ook al over een USB Type-C aansluiting en zijn daarmee compatible met USB 3.1.

Gigaset_ME_closeup1

Een vingerafdruksensor biedt ondersteuning voor maximaal 10 vingers en houdt de informatie over de vingerafdruk op de telefoon zelf. Net als bij de Honor 7 is het mogelijk om verschillende acties aan de sensor te koppelen.

Met een infrarood zender in de body van de smartphone is de smartphone als afstandsbediening voor verschillende apparaten in te stellen.

Gigaset ME Pure

De Gigaset ME beschikt over een 5 inch Full HD display. Je krijgt een 8 megapixel selfie camera voor en een 13 megapixel camera met 0.16 seconde autofocus achter. De camera beschikt over een LED Flash.

Gigaset_ME_Pure_black

De Gigaset ME Pure draait als enige uit de serie op de Qualcomm Snapdragon 615 chipset weke beschikt over een 64-bit octacore chipset. In de Gigaset ME Pure ligt een Adreno 405 GPU voor gamers en 2GB aan DDR3 werkgeheugen. Je krijgt 16GB aan opslagruimte. De 4G chipset kan met LTE overweg met een maximale downloadsnelheid van 150Mbps.

Gigaset ME

Net als de Gigaset ME Pure, beschikt de Gigaset ME over een Full HD display van 5 inch met Gorilla Glass 3 voor en achter. Je krijgt een 8 megapixel selfie camera voor en een 16 megapixel camera met 0,16 seconde autofocus achter. De camera beschikt over een duotone LED flash.

De Gigaset ME draait op een Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Dezelfde chipset die we ook in de OnePlus 2, Xperia Z3+ en HTC One M9 vinden, maar dan tegen een flink lager verkoopprijsje. Daar staat tegenover dat de 810 chipset bekend staat om problemen met oververhitting. Hoe lost Gigaset dit op? Gamers krijgen in ieder geval de krachtige Adreno 430 GPU en de chipset beschikt over 3GB aan DDR4 werkgeheugen. Je krijgt 32GB aan opslagruimte. De LTE chipset heeft een downloadsnelheid van 300Mbps.

Gigaset ME Pro

De Gigaset ME bevat eveneens een Full HD display, maar deze meet 5,5 inch. Je krijgt een 8 megapixel selfie camera voor en een 20 megapixel camera met 0,1 seconde acutofocus achter. De camera beschikt over een duotone LED flash.

Gigaset_ME_Pro_black

Net als bij de Gigaset ME, draait ook de Gigaset ME Pro op de Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Ook deze beschikt over de krachtige Adreno 430 GPU voor games. Ook hier vinden we 3GB aan DDR4 werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Ook deze LTE chipset heeft een downloadsnelheid van 300Mbps.

Beschikbaarheid

De Gigaset ME Pure gaat €349 kosten. De Gigaset ME €469 en de €549 voor de Gigaset Me Pro. De toestellen moeten in de herfst in de winkel liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.