Google en Huawei lanceren de Nexus 6P

Het was al lang geen geheim meer dat Huawei met Google samenwerkte aan de Nexus 6P. Vanavond is het toestel eindelijk gepresenteerd waardoor we ook alle details over het nieuwe toestel te weten zijn gekomen.

De Nexus serie van Google staat voor een pure en nieuwe Android ervaring. Het toestel is dan ook uitgerust met Android 6.0 Marshmallow en zonder Huawei’s Emotion UI (EMUI). Huawei heeft EMUI altijd prominent aanwezig op de Huawei en Honor smartphones om zo een brug te slaan tussen de functionaliteit van iOS en Android. Het is dan ook voor het eerst dat Huawei’s hardware gekoppeld is aan een pure Android ervaring.

Opvallend is het design van de Nexus 6P. Veel Nexus toestellen zijn qua vorm te relateren aan een reguliere smartphone van hetzelfde merk, maar de Nexus 6P heeft duidelijk een eigen uitstraling. Met meest opvallende is de vingerafdruksensor. Deze is rond waar Huawei tot nu toe vierkante modellen gebruikte voor haar Mate S en de Honor 7. Verder is het toestel voor een groot deel weer van aluminium met een zwarte band waar de camera in zit. Dit stukje design refereert een beetje naar de Huawei P8 smartphone.

Met een 5,7 inch AMOLED display zal de Nexus 6P voor velen in de phablet categorie vallen. Met haar WQHD resolutie is her scherm breder (of hoger) dan normaal en heeft het een resolutie van 2560×1440 pixels. op 5, inch staat dit gelijk aan 518 pixels per inch. Verder krijg je op dit toestel stereo speakers om de beleving af te maken.

Het hart van de Huawei Nexus 6P vormt de octa-core SnapDragon 810 v2.1 chipset van Qualcomm. Een opvallende keuze doordat Huawei in haar smartphones doorgaans gebruik maakt van de eigen HiSilicon chipsets. Met 3.450mAh krijgt het toestel een flinke accu mee en Huawei heeft het toestel voorzien van een USB Type-C aansluiting. Net als bij de Lightning aansluiting van Apple maakt het niet uit hoe je hem in het toestel steekt en krijg je ook nog eens de snelheid van USB 3.1.

Beschikbaarheid

De Nexus 6P verschijnt voorlopig alleen in de Euro landen Frankrijk en Duitsland. Daar gaat het toestel €649 kosten voor 32GB, €699 voor 64GB en €799 voor de 128GB uitvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.