Dit is de Nest Cam, en andere verbeteringen aan Nest gadgets

Nest heeft gisteravond de Nest Cam onthuld. Echt een verrassing was het niet. De camera lekte afgelopen week al uit, al waren de specs nog niet bekend. De Nest Cam is, zoals verwacht, ontstaan uit de overname van het populaire Dropcam.

Nest Cam

Om precies te zijn is de Nest Cam de camera die voorheen door het leven ging als de Dropcam Pro. Aanpassingen zijn er wel. Zo is de behuizing anders en staat er een Nest logo op (dûh). De Nest Cam is een camera die in Full HD kan opnemen en streamen. De Nest Cam is vooral gericht op het snel en gemakkelijk beveiligen van het huis.

De standaard van de Nest Cam is magnetisch, maar bevat ook nog een 1/4 inch schroefoog. Hierdoor krijg je vele mogelijkheden om de camera in huis te bevestigen. Het streamen van de beelden verloopt via WiFi en met behulp van 2048-bit RSA vergrendeling en over een 128-bit SSL verbinding. De kans dat iemand mee kan kijken door op het WiFi netwerk in te breken is dan ook niet zo heel groot. Daarnaast zijn er IR LED's zodat de camera's ook in het donker kunnen streamen.

 

Net als bij Belkin's WeMo camera, is het mogelijk de beelden van de Nest Cam in de cloud op te slaan. Deze worden dan 10 tot 30 dagen bewaard. Zo kun je na vakantie rustig terugbladeren om te zien of de buren wel op het juiste moment de geraniums hebben bewaterd. Met behulp van activity zones zijn meldingen in te stellen wanneer bewegen wordt waargenomen.

Het is mogelijk om video's en timelapse opnamen van maximaal 3 uur samen te stellen. Wil je de beelden van jouw Nest Cam live streamen, kan dat ook via YouTube. Een aantal bekende Amerikanen hebben al aangegeven dat ze de Nest Cam gaan gebruiken om hun werkzaamheden te streamen. Op het speciale Nest kanaal zijn deze livestreams al te ervaren.

Nest Protect (2)

Nest komt met een nieuwe generatie Nest Protect rookmelders. Deze zijn 11 procent kleiner dan hun voorgangers. Bovendien is de lichtring een stuk feller en dat is prettig wanneer je de Nest Protect Lichtpad modus gebruikt. Al geef ik toe dat de oude al fel genoeg was.

Een nieuwe Split-Spectrum sensor moet het mogelijk maken om rook van snel en langzaam brandend vuur van elkaar te onderscheiden. Bovendien is het testen van de melders versimpeld waardoor dit in één keer kan vanuit de app. Iedere maand zal Nest zelfstandig de speakers en microfoons van de Nest Protects testen. Ondersteuning voor Bluetooth 4.0 LE moet bovendien een sneller en gemakkelijker installatieproces mogelijk maken.

Zowel de nieuwe, als de oude generaties krijgen een nieuwe nachtwacht functie waarmee in één keer gecontroleerd kan worden op de status van de rookmelders.

Nest Learning Thermostat 4.5

Met de nieuwste software voor de Nest Thermostaat voegt Nest niet alleen ondersteuning voor de nieuwe Nest Protect rookmelders toe. Zo kunnen alarmen van de rookmelders nu ook weergegeven worden op de thermostaat. Verwarmings- en koelingssystemen kunnen nu worden uitgeschakeld bij rookontwikkeling of gas in huis. Voor iedereen die meerdere warmtezones in huis zou willen configureren is het nu mogelijk om tot 20 thermostaten aan te sluiten.

Nest App 5.0

In de nieuwe Nest App is de layout compleet aangepakt en zijn de nieuwe Nest producten te gebruiken. Ook de oude Dropcam camera's zijn vanuit de app te benaderen.

Beschikbaarheid

Nest gaat de nieuwe Nest Protect vanaf eind deze maand verzenden, maar hij is nu al te pre-orderen bij Nest. Deze kost €119 en verschijnt in het zwart en in het wit. De Nest Cam zal deze maand al verkrijgbaar zijn voor €199. Nest Aware 10 dagen kost €10 per maand. Nest Aware 30 dagen kost €30 per maand. De nieuwe Nest App is nu te downloaden op Android en iOS apparaten. De nieuwe firmware voor de thermostaat zal in de komende twee weken worden uitgerold en zal vanzelf op het display van de thermostaat verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram