Nest komt met haar eerste cloud beveiligingscamera voor buiten. de Nest Cam Outdoor komt daarmee netjes naast de Nest Cam in het assortiment. Daarnaast is Nest nu de eerste na Netgear die met een buitencamera voor consumenten komt.

Hoewel de nieuwe camera voor buiten is gemaakt, bevat hij verrassend veel functies die de binnencamera ook heeft. Dit geeft de Nest Cam Outdoor zeker een voorsprong op het Netgear Arlo systeem. Daar staat wel tegenover dat de Arlo camera’s gemakkelijker te installeren zijn omdat de Nest Cam Outdoor wel een fysieke kabelverbinding nodig heeft. Het is dus net waar de prioriteit ligt.

Zo is de Nest Cam Outdoor in staat om personen te herkennen (abonnement functie). Deze functie werkt op basis van machine learning technieken die Nest via Google heeft verkregen. Persoonsherkenning is vanaf september beschikbaar en werkt ook op de Nest Cam Indoor en Dropcam camera’s. Dit is ook één van de redenen dat de Nest app is vernieuwd.

De weerbestendige body van de Nest Cam Outdoor is voorzien van een magnetische basis. Hierdoor krijg je meer flexibiliteit als het gaat om de plaatsing van de Nest Cam Outdoor. Voor de installatie heeft de camera enkel stroom nodig.

De camera van de Nest Cam Outdoor bestaat uit een 130-graden lens. De beeldsensor filmt in 1080p. De camera krijgt in het donker hulp van 8 infrarood LED’s. De beelden van de camera’s worden via een 128-bit SSL verbinding beveiligd naar de servers van NEST verzonden en daar 2048-bit versleuteld opgeslagen om zo privacy zoveel mogelijk te garanderen.

Verder is het mogelijk om met mensen voor de camera te communiceren. Er zit dus zowel een speaker als een microfoon in.

Nest vs. YouTube

Lang was YouTube het videoplatform dat de meeste video-uploads ontving. Met de aankoop van Dropcam en de lancering van de eerste generatie Nest Cam lijkt dit te zijn veranderd. Dagelijks uploaden Nest Cam gebruikers tien keer zoveel beeldmateriaal naar de servers van Nest dan YouTube gebruikers naar YouTube. Maar eigenlijk is dat logisch. De camera’s van Nest uploaden in potentie 24 uur aan beeld per dag waar een YouTube gebruiker misschien vijf minuten (grove inschatting) per maand zal uploaden.

Nest lanceert nu ook nest.com/video waar Nest Cam gebruikers hun beelden met de wereld kunnen delen.

Beschikbaarheid

De Nest Cam Outdoor ligt vanaf september in de schappen in de VS en Canada. Nederland en België volgen later. Een pakket met één Nest Cam Outdoor gaat $199 kosten. Er komen ook pakketten met meerdere camera’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.