Arjan Olsder
Arjan Olsder

Denon komt met directe concurrent voor de Sonos Playbar

In de wereld van de multiroom speakers is het niet vreemd dat het gros van de fabrikanten goed kijkt naar wat marktleider Sonos doet. Eerder dit jaar bracht Denon met de Heos 1 al een directe concurrent voor de Sonos PLAY:1 uit met enkele features die Sonos niet te bieden heeft. Met de Heos HomeCinema set doet Denon die opnieuw.

Waar de Sonos Playbar enkel een soundbar is die als multiroom speaker gebruikt kan worden, levert Denon met de Heos HomeCinema een subwoofer mee. Bij Sonos is de Sub gewoon een los product. Het gevolg is wel dat de Denon set net iets duurder is dan de Sonos Playbar.

Maar laten we wel zijn, je kiest het ene of het andere systeem en dan wil je natuurlijk weten wat Denon voor de huiskamer in petto heeft. De Denon Heos HomeCinema kan met Dolby Digital, Dolby Digital Plus en DTS overweg. Aansluiten op de TV gaat via HDMI. De HomeCinema maakt gebruik van het HDMI ARC (Audio Return Channel) protocol. Voor oudere HDMI TV’s is het mogelijk om de HomeCinema speaker tussen de bron en de TV te plaatsen (HDMI in/uit). Verder bevat de HomeCinema een optische, coaxiale en AUX ingang. Via de USB zijn bestanden direct af te spelen. Er is een DSP voor zowel muziek als film. De Dialog Enhancer functie en nachtmodus versterken de mogelijkheden van de HomeCinema.

Beschikbaarheid

De Denon Heos HomeCinema speaker is verkrijgbaar voor €799.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.