Denon Home Sound Bar 550
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Denon lanceert de Denon Home Sound Bar 550

Denon heeft een nieuwe soundbar gelanceerd. Een model waarbij je geen losse sub meer nodig zou hebben en ondersteuning voor hi-res audio met 3D geluid. Daarnaast moet de soundbar overweg kunnen met digitale assistenten. Daarmee is de Denon Home Sound Bar 550 geboren.

Looks

Met een breedte van 65 centimeter, een hoogte van 7,5 centimeter en een diepte van 12 centimeter is de Denon Home Sound Bar 550 vergelijkbaar met de Sonos Beam soundbar. Maar in de technische opbouw zitten aardig wat zaken compleet anders. Daarnaast is deze speaker veel neutraler dan wat we van de Heos speakers gewend zijn.

Specs

Denon heeft aan de voorkant vier 55mm mid-range drivers geplaatst. Om richting te geven aan het geluid, zijn op de hoeken 19mm tweeters geplaatst. Met deze drivers doet Denon ook haar best om een sub onnodig te maken. Dit doen ze door drie passieve bass radiators in te bouwen. Dit is een aardige speclist voor zo’n kleine behuizing. Met deze speclist, is de soundbar in staat om Dolby Atmos geluid weer te geven alsmede DTS:X.

Of je de soundbar nu neerzet onder de TV of met de schroefogen aan de muur hangt, de opstelling zal altijd zorgen voor een ander geluid. Nu er toch microfoons in deze speaker zitten, kan deze zich met Auto EQ zelf tunen. Uiteraard is het mogelijk het geluid zelf verder aan te passen.

Home Cinema

In het overzicht laat Deon echter wel zien dat je voor een volledige home cinema ervaring toch gebruik moet maken van een sub en extra speakers voor surround. Dit laatste kan draadloos. Voor een 5.1 opstelling zou je bijvoorbeeld twee Denon Heos 150’s kunnen toevoegen. Voor de bass zou je kunnen kiezen voor een Denon DSW-1H subwoofer.

Streaming

De Denon Home Sound Bar 550 is compatible met het Denon Home platform / Denon HEOS. Daarmee stream je van Tidal, TuneIn, Amazon Music, Deezer of Spotify. Streamen via Apple AirPlay en Bluetooth is ook mogelijk. Voor de verbinding met de TV is eARC ondersteuning aanwezig.

Digitale assistenten

Met de microfoons aan boord kan Denon, net als Sonos, ook een digitale stemassistent gebruiken. De Duitse en Britse markten zijn nogal belangrijk voor Denon, dus het bedrijf heeft exclusief voor Alexa gekozen. Helaas spreekt deze voorlopig nog steeds geen Nederlands.

We hebben Denon gevraagd waarom de keuze op alleen Alexa is gevallen. Denon geeft aan dat er onvoldoende budget was om meer dan één assistent te ondersteunen. Daarom is gekozen voor de assistent die wereldwijd het meest wordt gebruikt en dat is Alexa.

Aansluiten

Om de soundbar aan te sluiten is het voldoende een HDMI kabel en stroomkabel in te steken. Er zit een tweede HDMI passthru aansluiting op. Bijvoorbeeld voor jouw console. Je kunt ook een USB stick met muziek inprikken, de LAN aansluiting gebruiken als jouw WiFi niet stabiel genoeg is en nog veel meer.

Beschikbaarheid

15 februari is de datum dat de Denon Home Sound Bar 550 in de schappen ligt. Hij gaat €649 kosten.

Denon Home Sound Bar 550 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.