Heos, het multiroom speakermerk van Denon, heeft afgelopen week twee nieuwe speakers geïntroduceerd die passen bij het (actieve) buitenleven. Het gaat om de Heos 1 en het Heos 1 Go Pack.

De Heos 1 is de instapspeaker voor het Denon Heos systeem en komt met een prijskaartje van €249. De speaker is vochtbestendig en maakt gebruik van dual-band WiFi voor een optimale verbinding. De speaker beschikt over een directe USB ingang om muziek mee af te spelen en de aansturing kan via PC, Mac, Android en iOS.

Hoewel Denon niet al te veel informatie geeft over de technische opbouw van de speaker, weten we dat er een klasse-D versterker in ligt die de tweeter en woofer los aanstuurt. Door twee Heos 1 speakers met elkaar te verbinden is een stereopaar op te bouwen zoals Sonos dit ook doet met haar PLAY:1 instapspeaker. De Heos 1 lijkt dan ook vooral als concurrent voor de PLAY:1 te worden gepositioneerd. De Sonos PLAY:1 is immers ook laaggeprijsd en vochtbestendig.

Denon-Heos-1-Go-Pack

Voor nog eens €99 is de Heos 1 speaker te upgraden met het Go Pack. Dit pakket bestaat uit rubber afdichtingen voor alle aansluitingen van de speaker waardoor deze splashproof wordt. Met dit pakket is de speaker dan ook IPX4 gecertificeerd. Je krijgt er ook een accupack bij waar de speaker 6 uur op kan werken en een USB Bluetooth 4.0 adapter zodat hij ook bruikbaar is op locaties waar je niet over WiFi beschikt.

Denon-Heos-1-Batterij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.