Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: HTC introduceert de One M9

HTC heeft de stomme haakjes laten vallen en introduceerde op de vooravond van het Mobile World Congress haar HTC One M9. De opvolger van de door ons geteste HTC One (m8).

Natuurlijk heeft HTC weer gekozen voor een aluminium unibody design om de One M9 haar premium look & feel te geven. Daarbij heeft HTC gekozen voor een dual-tone metaal uitvoering waarin een zilveren en gouden afwerking elkaar afwisselen. Hiermee lijkt HTC tot nu toe de eerste te zijn en bevestigd HTC haar expertise in metaalbewerking.

De HTC One m9 is uitgerust met een 5 inch display dat draait op een Full HD 1920×1080 resolutie. Onder de motorkap van de One m9 ligt een qualcomm Snapdragon 810 chipset met daarop een 64-bits octa-core processor in BIG.little opstelling. Je krijgt dan een quad-core 1.5GHz en een quad-core 2GHz processor in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Je krijgt verder 32GB aan opslagruimte.

De HTC One M9 is voorzien van een 20 megapixel camera op basis van een BSI CMOS beeldsensor met een f/2.2 27,8mm lens. De camera kan filmen in 4K. Aan de voorkant krijg je een BSI CMOS beeldsensor met f/2.0 26,8mm lens die in Full HD kan filmen.

De HTC One M9 is uitgerust met NFC en Bluetooth 4.1. Voor WiFi beschikt het toestel over een antenne voor 2.4GHz en 5GHz met ondersteuning voor o.a. WiFi 802.11ac. Voor de verbetering van het geluid beschikt het toestel over HTC BoomSound met Dolby Audio. De capaciteit van de accu is 2.840mAh.

Ook voor de HTC One M9 zal het bedrijf met een DOT View cover komen. Voor actieve gebruikers komt HTC bovendien met de Active Cover en Active Headset waarmee het toestel in een action cam kan worden veranderd.

Beschikbaarheid

De HTC One M9 ligt vanaf 31 maart in de schappen voor €749.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.