Logo GadgetGear.nl
Nokia G22
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Chinees HMD zet Nokia aan de kant

In de zomer van 2023 merkte de wereld al dat HMD het nieuwe logo van Nokia niet op haar Nokia smartphones plaatste. In oktober liet het merk de eerste smartphone met HMD als merk zien en tijdens het Mobile World Congress liet HMD weten verder te gaan zonder licentieafdrachten voor het Nokia merk te doen. Het doek valt opnieuw voor smartphones met het Nokia merk erop.

HMD verwierf de rechten op het merk Nokia toen Microsoft stopte met het produceren van Nokia smartphones op basis van haar Windows Phone platform. Het betekende de eerste stappen van het Nokia merk met Android. Op dat moment het derde smartphone besturingssysteem voor Nokia dat ooit zelf Symbian OS ontwikkelde voor haar befaamde ‘S60’ series en ‘Communicator’ lijnen.

Nokia Logo

Echt nieuwe toestellen werden nog niet gepresenteerd, maar HMD liet al wel weten op het MWC dat het bestaande kopers van Nokia toestellen zou blijven ondersteunen. Bestaande voorraden met Nokia logo lijkt het merk zo snel mogelijk te proberen te verkopen.

Zonder Nokia gaan de productiekosten voor smartphones een stuk omlaag en dat is een belangrijke stap in een markt die niet groeit, maar krimpt.

Nokia 2.2

Het nieuws over het plan om Nokia af te stoten werd deze week aan de redactie van GadgetGear.nl bevestigd door de medewerker van een pr-bureau dat in Europa werkt, in opdracht van het Chinese merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.