Microsoft is vandaag gestart met de verkoop van haar eigen Wireless Display Adapter. Hiermee moet Microsoft het opnemen tegen de populaire miracast dongles waarmee bedrijven als de Renkforce met haar RenkCast de markt bestoken.

Ook Microsoft gebruikt voor haar Wireless Display Adapter de Miracast standaard. De voeding van de Wireless Display Adapter komt via de USB kabel die aan de Wireless Display Adapter vast zit. Zo kun je de stroomvoorziening vanuit de TV regelen, maar ook van nabijgelegen consoles en mediaplayers.

Hoewel het gros van de fabrikanten gebruik maakt van de chipsets van EZcast, zou het maar zo kunnen dat de slanke, strakke adapter van Microsoft eigen hard- en software bevat. Dat zou ook de prijs kunnen verklaren. Met €69,99 is deze een flink stuk duurder dan de alternatieven. Microsoft beperkt de ondersteuning van apparaten ook tot X86, X64 en ARM met Windows 8.1 of nieuwer terwijl de Miracast standaard in theorie open is. Natuurlijk vragen we een sample aan en brengen we je op de hoogte van de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.