GadgetGear.nl

Lichtveldfotografie nu beschikbaar in een systeemcamera

Met de eerste Lytro A1 camera’s werd het voor het eerst goedkoop om aan lichtveldfotografie te doen. Lichtveldfotografie laat het toe om beelden achteraf scherp te stellen, composities (beperkt) aan te passen en met één lens 3D foto’s te maken. De Illum camera van Lytro gaat hetzelfde doen, maar dan heel veel beter.

Zo is de Illum van Lytro voorzien van een eigen zoomlens. Met deze zoomlens is het mogelijk om tot 8x optisch in te zoomen. Een functie die aan de klassieke Lytro camera ontbrak. De nieuwe camera is een stuk krachtiger en heeft met 4 megapixel een resolutie die bijna vier keer groter is dan de originele Lytro camera.

De Illum heeft ook een groter display gekregen dat uit te klappen is voor wanneer je de camera boven je hooft houdt. Ook dit is een touch display geworden zodat je aan kunt geven waar je initieel op wilt scherpstellen.

Op basis van de eerste foto’s is het helaas niet te zeggen of de accu verwisselbaar is en of je hier wel een geheugenkaart in kunt plaatsen. De Lytro A1 camera was alleen te koop met standaard 8GB of 16GB aan opslagruimte. Hoewel we in de titel spreken van een systeemcamera, gaat het ook vooral om de vorm. Van een verwisselbare lens is geen spraken.

De Lytro Illum is nu als pre-order beschikbaar voor $1.499 en wordt over ongeveer vier maanden uitgeleverd. Wacht je nog even tot de camera echt in de winkels ligt, ga je $1.599 betalen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.