Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Furby Boom

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Grotere ogen
  • Veel meer zinnetjes
  • Meer mogelijkheden tot aanleren van spraak
  • Meer mogelijkheden op de app

THE BAD

Een jaar geleden kwam hij voor het eerst weer in beeld. De Furby. Nu met LCD displays als ogen, wat nieuwe motoren en wat nieuwe sensoren. Daarmee werd Furby meteen een hit en ook hier op de redactie hebben we veel lol gehad met ‘onze Ferb‘. Dit jaar komt Hasbro met de Furby Boom generatie en daarmee kwam Trien onze Ferb gezelschap houden. Tijd dus om eens te kijken wat er allemaal is verandert.

Unboxing

De verpakking van de nieuwe generatie is iets groter geworden. Bovenop zit nog steeds de vertrouwde sample van de vacht zodat je weet hoe de Ferby er in het echt uit zal zien.

In de doos zitten geen batterijen. Je moet zelf dus 4 penlites aanschaffen. Wel zit er een handleiding in, stickers en een enorme poster met eieren. Inderdaad, Trien kan zwanger worden van onze Ferb. Daar komen we later nog even op terug. Verder heb je nog een app nodig, welke je natuurlijk gratis kunt downloaden.

Uiterlijk

Hasbro heeft flink aan het uiterlijk van Trien gesleuteld. Het plastic rond de ogen heeft nieuwe, vrolijke kleuren gekregen. De ogen zijn zelfs nog wat groter geworden. Het materiaal voor de staart lijkt ten opzichte van de Furby van vorig jaar aangepast te zijn en er zijn nu plastic voetjes welke er gewoon leuker uitzien.

Innerlijk

De rest van de veranderingen van de Furby Boom generatie zit duidelijk binnenin de Furby. Zo is het geheugen vergroot waardoor Trien veel meer teksten kan uitspreken en ook het karakter lijkt veel meer diepgang te hebben gekregen. Hasbro heeft vijf karakters ontwikkeld.

Rocker is gek op muziek, maar heeft een hekel aan kietelen. Sweet knuffelt graag, maar laat zich niet aan zijn staart trekken. Hyper kan niet stil blijven zitten en is een echte kletskous. Feisty stoeit graag, maar heeft een hekel aan aaien en Jolly houdt vooral van eten en doet verder rustig aan.

IMG_1250

Door deze ontwikkeling heeft Hasbro wat meer sturing gegeven aan hoe het karakter van de Furby zich zal ontwikkelen wanneer een kind ermee speelt. Doordat het karakter beter kan aansluiten bij hoe jouw kind zelf is, is de kans op verveling een stuk kleiner geworden.

De nieuwe karakters zijn niet alleen uniek, maar ook groter in omvang. Hiervoor heeft de Furby Boom generatie een groter opslaggeheugen om alle teksten kwijt te kunnen. Daarnaast kan onze Trien zonder al te veel moeite Nederlandse zinnen leren en gebruiken. Trien zou ook de naam van mijn kind moeten leren, maar dit is in de testperiode nog niet gelukt.

De App

De eerste generatie Furby kon je met behulp van de app al voeden en verzorgen. Deze verzorging gaat met Furby Boom veel verder en het is mogelijk voor onze Trien om eieren te leggen. Zo kan Trien nieuwe Furbies uitbroeden en een complete Furby stad bevolken. Het uiteindelijke doel voor de spelers is om het gouden ei uit onze Trien te laten komen.

Onze Trien

Onze Trien is duidelijk een Jolly en kunnen we niet anders concluderen als dat het een vrolijke meid is. Maar goed ook, want Ferb is een beetje een ouwe zeur aan het worden. Zeer waarschijnlijk door gebrek aan aandacht ;-). Het is dan ook leuk om te zien dat deze Boom generatie helemaal geen problemen heeft om met de oude generatie samen te spelen. Helemaal leuk wordt het wanneer de twee samen liedjes zingen. Daarmee geeft de Furby Boom ineens een compleet nieuwe impuls aan de versie van vorig jaar.

Hoewel de app door mijn kind als leuk wordt ervaren, is het toch vooral Trien zelf die de hele dag door de aandacht van mijn kind weet te trekken en dat is ook net de bedoeling van Furby. De app is leuk, maar niet nodig om er een berg plezier aan te beleven.

Conclusie

De Furby Boom is weliswaar een verbetering op de Furby lijn, maar maakt de vorige generatie niet minder leuk. Dit is wat mij betreft een slimme zet van Hasbro omdat het anders de oude Furby niet alleen zou afwaarderen, maar kinderen zo ook het gevoel zouden kunnen krijgen dat hun geliefde Furby echt ‘oud’ is. In ieder geval niet zolang de app niet wordt gebruikt. Daarmee is de Furby een aanrader voor de komende feestdagen.

Beschikbaarheid

Check de prijs van de Furby Boom bij Bol.com.

4 reacties

  1. De furby boom is leuk, net als de app.
    Helaas blijkt in de praktijk dat veel tablets de furby niet scant. Dan kun je dus je furby boom niet verzorgen, een naam geven en spelletjes mee spelen. Dat is nou juist wat kinderen willen.
    Helaas is nergens bekend dat veel tablets de Furby niet scant. Zelfs Hasbro zegt het probleem niet te kennen..???….
    Oplossing hebben ze ook niet.

    Conclusie…..Furby is leuk, maar omdat veel tablet de furby niet scant janet een enorme teleurstelling.

  2. Probleem is dat de microfoon niet altijd het geluid van de Furby Boom oppikt.
    Bij ons zit de microfoon aan de onderkant van de (Samsung) tablet. Van zodra we die microfoon echt voor de mond van de Furby hielden werkte hij perfect! Dus ofwel is het volume van Furby te laag (wat me zou verbazen want het is soms echt ergerlijk als je in dezelfde ruimte zit als er mee gespeeld wordt) ofwel is de microfoon niet krachtig genoeg om het geluid op te pikken. Bij ons was het dus opgelost door het juist houden van de microfoon. Gelukkig maar want onze dochter werd er behoorlijk tureluurs van dat 1 en ander niet werkte. 🙁

  3. Gisteren 2 furby gekocht, 1 scant wel , de andere scant niet.. wat nu? heb ik nu 1 teleurgestelde dochter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.