Logo GadgetGear.nl
WiZ V2 App
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Signify introduceert WiZ V2 app

Soms moet je even opnieuw beginnen. Dat lijkt ook aan de onderbouwing te zijn voor de WiZ V2 app. WiZ startte jaren geleden in de VS en werd in 2019 opgekocht door Signify. De originele app bleef grotendeels behouden en die organische groei komt nu ten einde.

Waar Hue al jaren een zeer gestroomlijnde ervaring levert, voelde de originele WiZ V1 app nogal spartaans aan. Sommige dingen zijn gewoon niet heel logisch in de huidige WiZ app en dat kan voor organisaties als Signify de verdere ontwikkeling onnodig remmen.

We mochten afgelopen week al volop met de WiZ V2 app spelen en toegegeven, het is echt een enorme verbetering ten opzichte van het origineel. Zo is de kamerbediening nu veel sneller toegankelijk geworden en ook het toevoegen van een app werkt veel sneller.

Moet je bij WiZ V2 alles opnieuw instellen? Nee. De V2 app lijkt op dezelfde cloud based backend te werken als V1. Wanneer je inlogt, krijg je dus meteen al jouw lampen in het overzicht te zien. Ook het aanpassen van de lampen werkt veel vloeiender. Ook tof is de snapshots functie. Daarmee kun je de instellingen van jouw lampen in een keer opslaan als een scene.

Hoewel de V1 app nog wel een tijdje in gebruik blijft, geeft WiZ wel aan dat dit niet eeuwig zal zijn. Bovendien zal je nieuwe functies als SpaceSense alleen kunnen instellen met de nieuwe app.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.