Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Smappee officieel ook op IFTTT te gebruiken

Tijdens de review mochten we het al onthullen. Smappee, de slimme energiemeter, zou een IFTTT kanaal krijgen. Dat de Smappee een IFTTT kanaal heeft is een groot voordeel. Het laat andere apparaten en diensten namelijk toe om met de Smappee te communiceren.

Via IFTTT wordt Smappee dan ook echt onderdeel van jouw smart home. Via IFTTT kun je acties activeren wanneer een bepaald apparaat wordt aangezet, wanneer bepaalde stroomverbruikniveaus worden behaald of op basis van de opbrengsten van jouw zonnepanelen. Daarnaast kun je de slimme schakelaars van de Smappee op basis van opdrachten van andere apparaten of diensten schakelen.

Een mooi voorbeeld is het gebruik van Smappee’s slimme schakelaars om het standby verbruik te minimaliseren. Wanneer de Nest thermostaat bijvoorbeeld merkt dat niemand thuis is, kan deze opdracht geven aan de Smappee schakelaars om uit te gaan.

Wil je liever per ruimte werken, zou je de microfoons van de Netatmo weerstations kunnen inzetten om bij een bepaald volume apparaten op standby van stroom te gaan voorzien. Dit kan alleen wat problemen geven op het moment dat je op 5 mei naar dodenherdenking kijkt. Toch jammer dat dan jouw TV ineens uit gaat ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.