Review: Tylt VU-mate draadloos laden S5

In Europa is het merk Tylt relatief onbekend, maar in de USA struikel je er over. Alle grote operators verkopen daar de accu's, kabels en andere handige accessoires van het nieuwe merk. Tylt introduceerde onlangs in de VS de VU-mate. Een module om de Samsung Galaxy S5, S4 of Note 3 geschikt te maken voor de Qi standaard voor draadloos laden. Wij mochten al testen wat binnenkort in de winkel ligt.

VU laderTylt heeft een aantal laders voor het draadloze Qi systeem. In het verleden hebben nogal wat merken hun eigen draadloos laadsysteem geïntroduceerd. Zo kwam het merk Powermat net zo snel op als het verdween. Draadloos laden is alleen handig als je er meer apparaten met kan opladen. Zonder extra adapters en ander gedoe. Helaas zijn er nog niet veel merken die hun producten standaard geschikt maken voor draadloos laden. De Samsung Galaxy S5, S4 en Note3 zijn geschikt voor draadloos laden. Natuurlijk verkoopt Samsung liever hun eigen module. Tylt heeft nu een alternatief wat in de USA goedkoper is.

vu-mate-hero_lHet principe is heel eenvoudig. Je opent de achterkant van de telefoon en legt de betreffende VU-mate module op de accu en sluit hem aan op de contactpuntjes. Met het eerste generatie model wat wij mochten testen was dat even precies passen. Maar binnen een minuut het je de module aangesloten en sluit je de telefoon. Vanaf dat moment is de telefoon geschikt voor elke Qi lader. Geen gedoe meer met USB kabeltjes. Wanneer er geen Qi lader in de buurt is, werkt natuurlijk de USB aansluiting nog gewoon om de accu te laden. Zo heb je het gemak van draadloos laden én de zekerheid altijd nog op USB te kunnen terug vallen.

Wanneer je de lader in de praktijk gebruikt wil je eigenlijk niet meer terug. Vooral voor kinderen met minder geduld of accuratesse om de USB stekker er altijd netjes in te steken, is draadloos laden helemaal een uitkomst. Heel wat telefoons sneuvelen uiteindelijk door onzorgvuldig keer op keer de USB stekker aan te sluiten. Dat euvel is met VU-mate en een Qi lader voorbij. Natuurlijk heeft Tylt ook een Qi lader. Er is een buro model en een versie voor in de auto. Beschikbaarheid en prijzen in Nederland volgen snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Tylt VU-mate draadloos laden S5”

  1. Hoi, gaaf deze tylt vu. Kan charger wel vinden, maar waar kan ik de mate in Nederland kopen???? Vast dank voor uw antwoord!

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • gemak laden
  • net zo snel laden als usb
  • geschikt voor eigen hoesje
  • S5 blijft waterdicht

THE BAD

  • beetje passen en meten aansluiten module
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram