We kennen ze inmiddels wel. De AirFryer van Philips en de Actifry van Tefal. Beide concepten zijn goed in het bakken van friet met minimaal oliegebruik. Gewoon door gebruik van hete lucht. Met de HiFri moet dit concept ook de snackbar in.

De HiFri is een frituuroven speciaal voor de horeca en heeft dezelfde capaciteit als een traditioneel vet frituurpan van 20 liter. Het grote verschil met de heteluchtfrituren voor thuis is dat de HiFri volgends de bedenkers helemaal zonder olie kan. Dit door een mix van hete lucht en stoom. Daarmee wordt frituren veel gezonder want snacks nemen tijdens het frituren 10% van hun gewicht aan vetten op en frites tot 12%.

Tijdens het Food Valley evenement mocht ik alvast proeven wat de HiFri aan kwaliteit biedt. Eerlijk is eerlijk, er is een verschil met de ‘vette’ friet. De vette friet heeft het vertrouwde mondgevoel dat ik toch een beetje mis bij de HiFri. De krokantheid was er echter wel en ach… er was ook mayonaise ;-).

Nieuwsgierig naar waar je HiFri friet kan kopen? Helaas hebben ze dat nog niet op de site vermeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.