Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Princess Smart Aerofryer

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Ziet er heel mooi uit
  • Mooi compact
  • Touchscreen
  • Handige app

THE BAD

  • De recepten zijn niet briljant
  • Aantal recepten zijn nog beperkt

Bij Princess zijn ze lekker bezig. Ze maken al jaren keukenapparaten met erg sterke designs. Ook produceren ze al een tijdje de Aerofryer. Om het gat tussen Princess en Philips Airfryer te vergroten, kan deze nu met WiFi overweg en dat opent interessante mogelijkheden voor iedereen die gek is op dit soort machines.

Unboxing

In de doos vinden we de documentatie en de Princess Smart Aerofryer. Princess doet niet aan kookboeken, daar heb je de app voor. Snappen we en vinden we een goede boodschap.

Design

Qua design is de Princess Smart Aerofryer echt wat anders dan de eivorm van Philips. Deze heeft rechte wanden en een enorm touch display. Bovendien is de body grotendeels van geborsteld RVS. Ook dat geeft deze Aerofryer een erg mooie uitstraling.

In het design zien we wel een paar dingetjes die beter kunnen. Dan hebben we het vooral om de lade van de Princess Smart Aerofryer. Daar missen we siliconen voetjes onder waardoor je toch even moet nadenken over de ondergrond waar je deze opzet. Ook moet de hele mand in de vaatwasser (dat hebben we gedaan), terwijl het handig zou zijn als dit alleen de mand van de machine zou kunnen zijn.

Princess heeft de onderkant van de mand wel voorzien van een verwijderbare plaat die anti-aanbak is gecoat. Hier zit een handig gaatje in zodat je deze met je vingers gemakkelijk eruit kunt trekken. Echter willen kleine ingrediënten daar ook in gaan zitten (denk aan kleine stukjes patat). Dat is dan weer net niet praktisch.

De eerste run, frietjes!

Ik heb een aantal bereidingen met de machine gedaan. Ik neem je mee in de favorieten. De bak is, met name in de hoogte, zeer royaal. Kijk uit met het volladen van deze bak. Friet wil je kunnen omschudden. Dat is dan heel lastig en dan worden de frieten onderin niet gaar. Vul hem niet meer dan 2/3, dan gaat het goed. Dit komt ook ongeveer overeen met de aanbeveling van Princess zelf. Ook snacks zijn prima te bakken in deze machine.

De tweede run, lasagna!

We zijn gek op pasta. Vooral omdat je vlot een prima gerecht op tafel kunt zetten. Maar een lasagne in een apparaat als dit bereiden? Volgends de app kan het, dus gaan we het doen. We hebben geen bakje om in de lade te zetten. Die is als accessoire wel te bestellen. Bovendien willen we met twee volwassenen en twee kinderen eten. Als alternatief bekleed ik de bak met aluminiumfolie. Een beetje voorzichtig zijn bij het uitscheppen, en ik zou heel weinig schoonmaakwerk hebben.

We volgen de bereiding in de app. Die is blijkt echt voor een volle lade te zijn gemaakt. Wat daarin opvalt, is dat de lasagnebladen moeten worden voorgekookt. Net als vrijwel alles. In eerste instantie gooi ik alle lasagnebladen in het kokende water. Het resultaat is vooral een gekookte klomp lasagna. Ik moet dus minder tegelijk koken en de bladen actief van elkaar houden tijdens het koken. Dat is best wat werk. Daarnaast moeten ook alle andere ingrediënten worden voorgebakken. Het is echt een enorme klus.

Tenslotte mag ik laagje voor laagje de inmiddels al gare ingrediënten opbouwen in de lade. Wanneer alles erin zit, top ik het af met kaas.

En dit is waar de magie van de Princess Smart Aerofryer plaatsvindt. Doordat alles al klaar is, wordt de machine eigenlijk alleen maar gebruikt om de toplaag van kaas te grillen. Hoewel het een fantastisch lekker recept is, is de rol van de Princess Smart Aerofryer hierin wel erg klein. Bovendien is de hele bereiding wel heel erg omslachtig. Normaal bouw ik mijn lasagne op met voornamelijk rauwe ingrediënten en knal ik hem gewoon heel lang in de oven. Deze manier van de app is enorm arbeidsintensief.

Ik ben nog wat andere gerechten gaan uitproberen. Vooral op het gebied van bakken kun je echt wel leuke dingen doen met deze machine. We hadden niet de juiste accessoires, maar op dat gebied viel prima te improviseren. Even snel een kleine appeltaart eruit trekken? Geen enkel probleem. Maar… het aantal recepten is beperkt en qua hoeveelheden vragen we ons af of de redactie achter de app echt wel alles heeft uitgeprobeerd.

Specs

De Princess Smart Aerofryer trekt maximaal 1.500 Watt en maakt gebruik van 2.4 GHz WiFi. De bak heeft een inhoud van 4.5 liter.

Relatie met HomeWizard

In Nederland zijn heel wat merken bij elkaar getrokken de laatste jaren. Dat levert een leuke kruisbestuiving op. Zo gebruik je voor deze Princess Smart Aerofryer de HomeWizart Kitchen app. We verwachten dat Princess (of andere Nederlandse merken) daar de komende jaren nog meer hardware aan gaan toevoegen. HomeWizard hebben we bij GadgetGear heel, heel, heel lang geleden getest en werkte toen al met heel veel apparaten samen. Leuk om het merk in deze samenwerking weer naar voren te zien komen.

Conclusie: Princess Smart Aerofryer

Dé reden om deze Princess Smart Aerofryer te kopen en niet een model zonder WiFi, is de app. Die moet de meerwaarde brengen ten opzichte van de ‘domme’ modellen. Die meerwaarde voelen we nog niet echt. De recepten zijn nog niet briljant en voelen ook niet altijd als op maat voor deze machine. Zonder de app hou je een prima machine over, maar door de WiFi toevoeging kun je dan beter een goedkopere variant uit het schap trekken. Princess is echt wel lekker op weg, maar voor deze machine moet de app echt nog even worden doorontwikkeld.

Princess Smart Aerofryer kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.