Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Verlichte USB kabels van Conrad

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk makkelijk de kabel en het gaatje vinden in de slaapkamer

THE BAD

  • Hij had wat korter gemogen
  • Een rode LED was misschien fijner geweest

Je betaalt er bijna een tientje voor, maar toch blijkt deze micro-USB 2.0 kabel het waard. Waarom? Omdat het de enige USB kabel is die je in het donker toch gemakkelijk in je smartphone prikt.

Dit komt doordat Conrad zo handig is geweest een blauwe LED aan de Micro-USB kant van de kabel te plaatsen. Deze brandt constant, ook als hij niet met je smartphone of tablet verbonden is.

IMG_0964

De kabel meet anderhalve meter en heeft een supersoft mantel. Met andere woorden, de kabel is enorm flexibel en dat is zeer plezierig wanneer je hem regelmatig oprolt om in je tas te stoppen. Van de andere kant komt de kabel het best tot haar recht in bijvoorbeeld een laadstation en dan was 15CM ook genoeg geweest.

Kan het nog beter? Dat zeker wel. Voor slaapkamergebruik is de blauwe LED nog wat aan de felle kant. Dat mag best nog wat minder. Daarnaast is bekend dat blauwe LED’s op diverse frequenties licht uitstralen die effect hebben op de aanmaak van slaaphormonen. Zelf zou mijn voorkeur dan ook uitgaan naar een rode uitvoering.

IMG_0975

Ik heb de USB kabel getest in samenwerking met de Leitz Complete Desktop Multi-Charger en de Sony Xperia Z2.

Conclusie

Normaal is een micro-USB kabel niet het spannendste product om over te schrijven, maar deze van Conrad heeft duidelijk een gadgetfactor. Hoewel de kabel voor slaapkamergebruik best nog wat subtiele aanpassingen mag krijgen, wil ik nu al niet meer zonder.

Beschikbaarheid

Alleen verkrijgbaar bij Conrad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.