Review: Toolcraft TO-LMD X60

Toolcraft TO-LMD X60

Toolcraft is qua gereedschappen, het huismerk van de mensen van Conrad. Maar een huismerk hoeft niet slecht te zijn. Met de Toolcraft TO-LMD X60 zette Toolcraft in 2018 al een enorm sterke laserafstandsmeter neer die met gemak de concurrentie aan gaat met de grote merken.

Unboxing

In de verpakking van de Toolcraft TO-LMD X60 vinden we de laser afstandsmeter, riemtasje, een USB-C kabel, lithium ion accu’s en een polsbandje. Naast de nodige documentatie natuurlijk.

Design

Waar de laserafstandsmeters van Bosch zijn gemaakt van enkel een dunne, hard plastic behuizing, kiest Toolcraft er voor dikke plastic wanden te gebruiken. Deze zijn op de hoeken voorzien van gaten om klappen op te vangen. Deze laser afstandsmeter is dus gemaakt om te vallen en dat is echt wel tof… dat wil zeggen… ze zijn één ding vergeten.

Toolcraft TO-LMD X60

Display

Namelijk het display. Dat ligt aan het oppervlakte van de behuizing. Die zou ik persoonlijk liever verzonken zien. Zo kunnen de randen van deze laserafstandsmeter het display beter beschermen. Maar nogmaals, Toolcraft doet dit al beter dan de andere merken.

Het display is ook echt goed te gebruiken. Zelfs in volle zon is hij gemakkelijk af te lezen. Alle metingen en functies worden wit, op een zwarte achtergrond afgebeeld. Hierdoor ziet het er ook nog eens erg tof uit.

Bediening

De bediening kent maar 7 knoppen. Een knop om de speaker uit te schakelen (die bliept om aan te geven dat je een meting gaat doen), maar ook om bij het berekenen van afstanden op, of af te trekken. Een power knop die ook als reset dient en een knop om door het geheugen heen te bladeren. Zo kun je metingen teruglezen. Tenslotte nog een knop die bepaalt of je van voor, van achter of vanuit het midden van de meter gaat meten en een knop om te bepalen wat je gaat meten (voor berekeningen). De grote rode knop activeert de laser en doet de daadwerkelijke meting. Eigenlijk spreekt het allemaal erg voor zich.

Bereik

De laser in deze meter heeft echt een enorm bereik. Hij start bij 5CM en gaat dan tot 60 meter. Hij mag 2mm afwijken en dat zal op grote afstanden zijn. Op kleine afstanden is hij nauwkeurig. Hij heeft een geheugen voor 20 metingen.

Je kunt de laser gebruiken voor enkelvoudige metingen, maar ook voor het meten van oppervlakten, hellingen, indirecte metingen (Pythagoras), continu metingen, volumemeting en hoogtemetingen.

Toolcraft TO-LMD X60 USB-C

Conclusie: Toolcraft TO-LMD X60

Ik was een tikje sceptisch, maar wat zit de Toolcraft TO-LMD X60 ontzettend goed in elkaar. Met het gebruik van USB-C zelfs haar tijd vooruit. Het maakt me ook heel nieuwsgierig wat dit huismerk nog meer te bieden heeft. Dit is in ieder geval een prachtig meetinstrument.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Bereik tot 60 meter
  • USB-C ondersteuning
  • Zeer stevige behuizing

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.