GadgetGear.nl

Renkforce duikt met haar 3D printer onder de €300 grens

Na XYZPrinting’s Da Vinci Mini W is Renkforce het tweede merk dat onder de €300 grens voor 3D printers duikt. Bovendien is Renkforce het eerste ‘huismerk’ dat zich in deze prijsklasse lijkt te begeven.

De Renkforce RF100 van Conrad is, net als de bovengenoemde printer, een 3D printer met een enkele extruder. Je kunt dus één kleur tegelijk printen. De printer wordt compleet met één filament (vulling) geleverd en met een bibliotheek bestaande uit 100 modellen die klaar zijn om geprint te worden.

Dat ook Conrad met deze printer onder de €300 duikt laat zien dat de 3D printer klaar is om de gewone huizen te betreden. Hoewel er natuurlijk slagen zijn te maken in het aantal printbare kleuren, de resolutie en de materialen, zal de RF100 voor de beginner al voldoende mogelijkheden bieden om de wereld van het 3D printen te ontdekken.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.