Logo GadgetGear.nl
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Mr. Peabody & Sherman (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuke stemmen
  • Goede grappen
  • Goed verhaal

THE BAD

Misschien moeten we ergens een grens trekken. Ik ben er best voor te paaien dat iedereen een kind mag adopteren, zolang deze in een gezonde omgeving opgroeit. Maar ‘swerelds slimste hond die een mensenkind adopteert? Ach, natuurlijk komt dat allemaal helemaal goed in Mr. Peabody & Sherman :-).

Mr. Peabody & Sherman is een werkelijk briljante familiefilm over de slimme hond Mr. Peabody en zijn geadopteerde zoon Sherman. Mr. Peabody heeft in deze film een tijdmachine weten te bouwen en gaat samen met zoon Sherman eens lekker tijdreizen.

De twee beleven het ene na het andere avontuur in de geschiedenis, maar het gaat al snel fout. Voor we het weten raken we verwikkeld in een continuïteitsprobleem dat niet alleen het verleden, maar ook het heden en de toekomst flink kan veranderen. Sherman gaat er namelijk stiekem met zijn klasgenootje Penny vandoor.

Mr. Peabody & Sherman is afkomstig van de Dreamworks studio’s. Dezelfde jongens die ook verantwoordelijk zijn voor het enorm leuke The Croods. Die humor is duidelijk terug te zien in Mr. Peabody & Sherman. De film zit vol grappen voor kinderen, maar ook voor de pappa’s en de mamma’s. Iets dat erg belangrijk is in een familiefilm en iets waar Mr. Peabody & Sherman zeker aan voldoet.

De animaties van Dreamworks zijn wederom tot in het fijnste detail uitgewerkt. De rijke wereld van Mr. Peabody & Sherman is heerlijk om te zien. Zeker wanneer grappen worden uitgehaald met beroemdheden uit het verleden. Helaas moest ik het voor de review doen met de DVD uitvoering. Als je de keuze hebt, adviseer ik dan ook de Blu-Ray uitgave van Mr. Peabody & Sherman.

Extra’s

Zoals het hoort bij een kinderfilm, zit de DVD van Mr. Peabody & Sherman stampvol extra’s. Hierin gaat het team van Dreamworks vooral in op de problemen rondom de wetenschap van het tijdreizen. Als jouw kids met vragen blijven zitten, is het ideaal om deze bonus eens goed te bekijken. De Blu-Ray uitvoeringen bevatten nog veel meer extra’s.

Conclusie

Met Mr. Peabody & Sherman zet Dreamworks wederom een klassieker neer. Op een geniale manier wordt de problematiek van het tijdreizen pijnlijk duidelijk terwijl de ene grap na de andere de huiskamer binnenknalt. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.