Review: The Croods 3D (DVD/Blu-Ray)

Jarenlang was ik groot fan van The Flintstones. Dat liep pas op haar einde toen de films met echte acteurs kwamen. Met The Croods hoopt Dreamworks mijn liefde voor het stenen tijdperk te heroveren en dat is ze gelukt.

The Croods gaat over een familie holbewoners met de achternaam Croods. Ze zijn van mening dat ze de enige overgebleven holbewoners zijn en de manieren waarop de families om hen heen zijn omgekomen heeft ze één ding geleerd. Vrees alles om te overleven!

We maken kennis met de familie vlak voor de eerste jacht naar eten. Hierbij draagt de hele familie, onder leiding van Grug (Nicolas Cage) (pa), haar steentje bij. Zelfs de schoonmoeder (Cloris Leachman) van Grug die nog best tegen een stootje kan en het onderwerp is van vele hilarische schoonmoedergrappen waar menig echte huisvader zich wel in kan verplaatsen.

Dit is ook met moment waarop we meer te weten komen van Eep (Emma Stone). Eep is de duidelijk puberende dochter van Grug die op zoek is naar een beetje avontuur. Het duurt dan ook niet lang voor Eep kennis maakt met Guy (Ryan Reynolds). Guy weet Eep te vertellen over een grote ramp en het duurt dan ook niet lang voor de familie de eens zo geliefde grot gedwongen moet verlaten.

Naast een enorme dosis humor bevat de film ook veel dramatische momenten. Zeker tegen het einde wanneer de wereld echt lijkt te vergaan. De manier waarop explosies en stofwolken zijn geanimeerd is werkelijk van episch niveau. Zeker in 3D!

Extra’s

Qua extra’s pakt The Croods goed uit. Voor de wat oudere kijker bevat de disc veel informatie over de animaties die Dreamworks maakt en natuurlijk de verwijderde scènes. Voor de jonge kijker is er het dagboek van Belt (de aap) en is er uitgebreid aandacht voor de wezens uit de wereld van The Croods.

The-Croods-Unboxed

Kijk je net als ons naar de 3D Blu-Ray release, krijg je ook een Blu-Ray met de 2D versie en een DVD versie. Die laatste is weer handig voor in de auto.

Conclusie

In The Croods laat Dreamworks zien dat het heer en meester is in geanimeerde comedy voor het hele gezin. Ik, maar ook mijn kinderen lagen echt dubbel tijdens deze film. Toch heeft The Croods ook veel meer dramatische momenten dan de films van Dreamworks die ik ken. Denk aan Rio en Shrek. The Croods is een film die ook meer dan genoeg ruimte laat om The Flintstones van het nieuwe millennium te worden. Ik ben fan!

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Humor voor het hele gezin
  • Goede stemacteurs
  • Veel extra's

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.