Review: Trolls World Tour (4K + 3D Blu-Ray)

Trolls Wereldtour

Na Trolls uit 2017, verscheen afgelopen jaar Trolls World Tour in de bioscoop. Inmiddels is de film uit op Blu-Ray en hebben we hem zowel in 4K als in 3D mogen ervaren.

Trolls World Tour is het vervolg op Trolls van Dreamworks. In de vorige film maakten we kennis met het koninkrijk van de vrolijke trollen. Trollen die altijd alles positief proberen te zien. Inmiddels leeft het hele bos in harmonie, maar zijn ze geëvolueerd tot ‘poptrollen’.

De altijd goedaardige Poppy komt in Trolls World Tour tot de ontdekking dat haar volkje van poptrollen, niet de enige trollen op de wereld zijn. Er blijken meerdere volkeren die allemaal hun eigen muzieksmaak hebben. De meest agressieve daarvan zijn de rocktrollen en juist daar gaat het mis.

Het volkje van rocktrollen heeft besloten de wereld van de trollen te willen veroveren. Stuk voor stuk, slopen ze de werelden van trollen met een andere muzieksmaak. Tijd voor Poppy en Branch om de rocktrollen op hun plek te zetten en te zorgen dat alle trollen weer door één deur kunnen.

De zoetsappige avonturen van de trollen brengen ze naar heel veel vrolijke, maar ook sombere werelden. Bovendien probeert de film kinderen wat meer kennis over muziek bij te brengen. En dan vooral de boodschap dat iedereen echt een eigen muzikale voorkeur mag hebben.

Toch ontbreekt het voor volwassen kijkers een beetje aan diepgang in het verhaal. Er zitten zeker voor ons oudere kijkers echt wel leuke grappen in, maar het verhaal is toch echt veel te voorspelbaar.

Grafisch is de film echt fantastisch. De hele wereld van Trolls World Tour is gemaakt van stoffen als vilt en oude lappen. Dit levert prachtige details op in de 4K graphics die deze film neerzet. Tegelijkertijd hebben we enorm genoten van de 3D uitvoering. Vele shots zijn echt voor 3D geoptimaliseerd.

Extra’s

Naast dat Universal de film in deze luxe bos met de Blu-Ray, Blu-Ray 3D en Blu-Ray 4K heeft uitgebracht, zijn de schijfjes afgeladen met bonusmateriaal. Van verwijderde scenes tot de trollen dance academie. Er valt echt heel veel te beleven.

Trolls Wereldtour

Conclusie: Trolls World Tour

Zoals je mag verwachten van Trolls World Tour, is de film één grote, zoetsappige beleving. Dit keer met heel, heel, heel veel muziek. Voor kids die de Nederlandse versie kijken, hebben die stemacteurs heel veel muziek opnieuw ingezongen in het Nederlands. Dit levert een mooie, consistente beleving op voor jongen kinderen. Voor oudere kijkers is de Engelse versie van de film echt genieten.

Trolls World Tour kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Trolls World Tour kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com