Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Alcatel Onetouch Pop C9 met 3.5 sterren.

The Good
 • dual sim
 • lage prijs
 • groot scherm
 • goede afwerking
The Bad
 • accu duur
 • schermresolutie bij film kijken


Phablets en flagship smartphones domineren het nieuws als het over telefoons gaan. Maar niet iedereen heeft vijf honderd Euro of meer over voor een telefoon. Inmiddels is er al heel wat goedkoop spul te koop. Vaak van onbekende merken en gelukkig steeds vaker ook van  de echte merken. Alcatel richt zich op het budget segment. Wij mochten de One Touch Pop C9 testen. Een lekkere grote telefoon die plaats biedt aan twee sims. Bijvoorbeeld een zakelijk en prive nummer of in het buitenland even een goedkope prepaid sim. Maar kan een telefoon van ongeveer 170 Euro ook overtuigen?

Alcatel-OneTouch-C9 witDe Alcatel Onetouch C9 lijkt qua uiterlijk veel op de meest populaire smartphone van twee jaar geleden; de Samsung Galaxy S3. De S3 is iets kleiner en lichter dan de C9 en heeft nog steeds betere specs. De processor is iets sneller, de schermresolutie hoger en de S3 kan microsd geheugen kaarten aan tot 64GB en de C9 tot slechts 32GB. Enkel de accu overtreft met 2500mAh de 2100mAh van de S3. Feiten liegen niet, maar gebruik is waar het om gaat. In gebruik blijft de telefoon herinneren aan de S3, maar dan frisser en anno nu. Een nieuwe C9 is zonder twijfel te prefereren boven een tweedehands S3.

De Onetouch Pop C9 wordt geleverd met Jelly Bean 4.2 en heel wat applicaties. Voor de gemiddelde gebruiker zit alles er op wat je zoal nodig kan hebben. De Alcatel interface is dicht bij de originele Google ervaring gehouden. Wanneer de telefoon een Google backup van een eerdere Android telefoon terugzet, merk je de beperkte rekenkracht van de C9. Overigens is dat het enige moment waarbij je dat ervaart. Bij alle andere akties van eenvoudig gamen tot film kijken werkt de telefoon lekker vlot. Bij films kijken is het scherm duidelijk de mindere vergeleken met duurdere smart phones van 2014. Maar ook hier geldt dat de doelgroep waarschijnlijk dik tevreden zal zijn met de resolutie en helderheid van het scherm bij films.

De vormgeving en afwerking van de telefoon onderscheid zich positief van andere telefoons in deze prijsklasse. De softtouch grip van de achterkant voelt erg prettig aan. De knoppen zijn duidelijk en degelijk. Niets rammelt of geeft maar een hint van een kostenbesparing op de hardware. De camera is met 8 megapixel gewoon goed. De luidspreker is lekker duidelijk en door de plaatsing perfect wanneer je de telefoon in de handpalm hebt.

Het grote pluspunt van de C9 is het extra sim slot. Op reis in het buitenland hebben we hier een lokale prepaid sim in geplaatst. Even naar het hotel of andere dienstverleners bellen is dan opeens geen gestress meer. Geen dure roaming kosten, maar tegen nationaal tarief bellen.

Conclusie
De Onetouch Pop C9 is een mooi voorbeeld dat een telefoon meer is dan specs alleen, Het gaat om de totaal ervaring. Het product is goed ontworpen en goed gebouwd. Geen goedkope rommel dus. De technische specs zijn mager vergeleken met telefoons die het drievoudige kosten, maar in gebruiksplezier voldoet de C9 prima. Op tafel en in gebruik valt het budget karakter van de C9 niet op.

Alcatel-OneTouch-popc9

POP C9 kenmerken:

 

 • Android 4.2 Jelly BeanDual-SIM
 • 5,5-inch QHD IPS-display
 • Quad-core 1,3 GHz
 • 8-megapixelcamera met flits
 • HD-video
 • 2-megapixelfrontcamera
 • 2.500-mAh batterij

 

De ALCATELONETOUCH POP C9 is verkrijgbaar in Bluish Black en Full White bij o.a. MediaMarkt, StudentMobiel, Wehkamp en Belsimpel voor een winkeladviesprijs van € 169,00.

 

1 REACTIE

 1. Gewoon een toestel waar je blij van word ,zeker in dit prijssegment.
  Alcatel scoort hiermee wat mij betreft heel hoog.
  Alleen jammer van de landelijke onbekendheid bij het grote publiek.
  Het gros van de consumenten is allemaal voor apple en samsung.
  Er zijn natuurlijk ook consumenten die de gok niet wagen.
  Alcatel moet deze toestellen veel meer promoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.