Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC One M8 krijgt een Mini uitvoering

Net als de HTC One, krijgt ook de One M8 binnenkort een Mini uitvoering. Ook nu zal het mogelijk weer om een uitgeklede chipset gaan, maar het meest opvallende is het ontbreken van de Dual camera.

Het dual camera systeem slaat enige diepteinformatie op in foto’s om zo achteraf scherp te kunnen stellen. Bovendien worden andere effecten mogelijk en is het systeem ideaal voor ruisonderdrukking. Dit systeem is in de Mini variant voor een ‘gewone’ 13 megapixel sensor vervangen.

Daarnaast gaat het scherm terug naar 4,5 inch (anders krijg je het toestel gewoon niet kleiner) en lijkt het erop dat je van een Full HD resolutie naar een HD 720p resolutie gaat. Dat laatste zou de weg vrijmaken voor een langzamere chipset zonder op prestaties in te leveren. Echter is dit nog speculatie en moeten we eerst eens zien waar HTC nu echt mee gaat komen.

Qua naamgeving lijkt het er volgens @evleaks op dat HTC voor de naam HTC Mini 2 gaat in plaats van de HTC One M8 Mini. Het design is echter duidelijk van de M8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.