Het zal niet iedereen meteen bekend klinken, maar de WakaWaka is misschien wel één van de meest sociale gadgets van Nederland. Na een succesvolle buy-one, give-one actie voor Haïti, stuurt WakaWaka nu 5.262 WakaWaka’s naar Syrië.

De WakaWaka is eigenlijk een set van twee apparaten in één. Hier in Nederland (en ook daarbuiten) kun je een WakaWaka kopen die ingezet kan worden als LED lamp of als USB lader voor je smartphone of tablet. In beide gevallen is het idee dat je jouw gadgets gaat laden op zonne-energie.

Wanneer je een WakaWaka koopt, produceert WakaWaka ook een solad-LED lamp uitvoering die wordt weggegeven aan een vluchteling. Zo probeert WakaWaka de gevaarlijke petroleumlampen die veelvuldig worden ingezet tegen te gaan.

Niet alleen verbruiken deze lampen kostbare grondstoffen, de uitstoot van de lampen bevat giftige stoffen en als ze omvallen kunnen er grote ongelukken gebeuren. De WakaWaka is dan ook vooral een veilig alternatief.

Voor de WakaWaka campagne in Haïti wist WakaWaka al 10.000 LED lampen te produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.