Eye-Fi komt met nieuwe SD kaarten naar Nederland

Als het gaat om SD kaarten met ondersteuning voor WiFi is het bedrijf Eye-Fi al jaren de absolute top. In Amerika zijn de oranje kaarten volop verkrijgbaar, maar hier in Europa was het lange tijd aan SanDisk om haar rode versie van de Eye-Fi kaarten populair te maken. Dat lijkt nu te veranderen.

Eye-Fi komt namelijk met een heel nieuwe generatie kaarten naar Europa en die zijn gewoon weer in de eigen, oranje kleur verkrijgbaar. Deze nieuwe kaarten hebben de naam Eye-Fi Mobi meegekregen en moeten de eerste kaarten zijn die ook echt gemakkelijk in gebruik te nemen zijn. het gebruiksgemak liet bij de SanDisk versies nog te wensen over. Nouja, je moest enige technische kennis in huis hebben om ze goed te kunnen hanteren.

De nieuwe Eye-Fi Mobi is dan ook sterk gericht op de gebruikers van smartphones en tablets die foto’s en video’s van hun gewone camera’s snel willen delen of back-uppen via het internet. Het enige dat je nodig hebt om verbinding met de kaart te maken, is de code die op de kaart zelf staat. Via deze code zijn je Android en iOS smartphones en tablets met de kaart te koppelen. Hierna sturen camera’s de geschoten foto’s en video’s meteen door naar jouw mobiel.

Veel fabrikanten hebben de Eye-Fi connected software al in hun camera’s zitten. Hoewel dit de nodige extra opties geeft, is aanwezigheid van deze ondersteuning met de Mobi kaart echter geen verplichting meer. De meest goedkope camera kan via deze Eye-Fi kaart dus van WiFi worden voorzien.

Beschikbaarheid

Eye-Fi komt met verschillende modellen van de Eye-Fi Mobi. De 8GB gaat €41,99 kosten. De 16GB €61,99 en de 32GB €81,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.