Review: Kingston Canvas Select Plus 128GB SD Kaart

Kingston Canvas Select Plus

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg snelle kaart
  • Relatief goedkoop

THE BAD

Kingston Canvas Select Plus kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met de komst van de Kingston Canvas Select Plus lijn, worden snellere SD kaarten betaalbaarder. Bovendien kun je ook SD kaarten van 512GB goedkoper kopen. Wij mochten de 128GB uitvoering testen.

Unboxing

De Kingston Canvas Select Plus zit keurig op een kaart verpakt. Plastic en karton is goed te scheiden in deze verpakkingen. Er zit geen recovery software o.i.d. bij. Hoeft ook niet. Zeker niet wanneer prijs belangrijk is.

Kingston Canvas Select Plus

Specs

Kingston heeft aangemerkt dat deze SD kaarten een datasnelheid van 100MB per seconde moeten hebben. Dat is op deze prijsklasse echt wel heel goed. Natuurlijk gaat het daarbij om snelheden tijdens een laboratorium test. Ik heb de kaart getest in combinatie met mijn MacBook Pro. Daarbij komt de leessnelheid uit rond de 95MB per seconde. De schrijfsnelheid ligt rond de 85MB per seconde. Dit is erg netjes en comfortabel.

Wanneer ik de Kingston Canvas Select Plus 128GB in mijn Nikon camera gebruik, is de snelheid ook erg prettig. Bij burst fotografie lijkt de camera op volle snelheid de beelden naar de SD kaart weg te kunnen schrijven. Wanneer ik in 4K opneem, gaat ook dat echt prima op deze goedkope kaart.

Conclusie: Kingston Canvas Select Plus

Kingston lijkt de lat voor buddget geheugenkaarten een stuk omhoog te hebben geschoven. Deze kaarten zijn echt goed op snelheid. Zowel in mijn Nikon camera als op mijn MacBook Pro. Als deze snelheden ook worden volgehouden op de 512GB kaarten, zou deze serie een enorm succes kunnen worden.

Kingston Canvas Select Plus kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kingston Canvas Select Plus
Roelof van Doorn

Roelof van Doorn