Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lytro haalt een flinke investering binnen voor lichtveldfotografie

Lytro kennen we in Nederland natuurlijk als één van de weinige bedrijven die een betaalbare lichtveldcamera kan maken. In onze review las je al dat de camera nu nog vooral leuk is voor online fotografie. Een nieuwe investering kan daar verandering in brengen.

Lytro heeft namelijk $40 miljoen aan investeringen binnen weten te halen. Dit geld komt onder anderen van North Bridge Venture Partners en moet het bedrijf helpen verder te groeien.

Zoals de meest recente update van de firmware al bewees, blijft Lytro aan de mogelijkheden van de A1 camera werken, maar de investering zou ook de ontwikkeling van een opvolger mogelijk kunnen maken. Momenteel heeft Lytro namelijk twee modellen. Een 8GB en 16GB model die verder technisch hetzelfde zijn.

Met de investering zou een nieuw model niet ondenkbaar zijn, maar wat zouden we dan graag zien? Als het aan mij ligt vooral een hogere resolutie en meer mogelijkheden om de kwaliteit van de foto’s te verbeteren. Ik zie nu nog teveel compressie in de foto’s die online gaan. Hoewel de foto’s wua resolutie prima zijn voor een Full HD TV, denk ik dat een 4K resolutie voor de toekomst erg interessant is. Zeker nu de camera toch al 3D opnamen kan maken.

Wat de investering in de praktijk gaat brengen? Wie weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.