Porsche neemt elektrische auto in massaproductie

Porsche gaat haar investeringen en Elektrisch rijden verhogen. Het merk maakt deel uit van de VAG groep en heeft daarmee ook last gehad van reputatieschade door de sjoemelsoftware twee jaar geleden.

Het budget dat Porsche vrijmaakt voor onderzoek naar Elektrisch rijden is verhoogd tot 6 miljard euro.

Één van de resultaten van dit budget is de Porsche Mission E. Deze nieuwe sportwagen moet het opnemen tegen Tesla en gaat in 2019 in massaproductie. De Porsche Mission E is een wagen met een actieradius van 500KM. Daarnaast heeft de snelle bak 600PK aan vermogen.

Voor de afronding van de Mission E is een half miljard van het budget vrijgemaakt. Er gaat nog eens één miljard naar de ontwikkeling van hybride motoren voor bestaande Porsche modellen. Verder investeert Porsche mee in een netwerk van laadpalen in Europa en de modernisering van de productie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.