Review: SteamWorld Dig, start digging!

Je hebt diverse mining games op de markt, de één gratis de andere niet. Steamworld Dig kost 9 euro, maar de makers Image & Form, hebben echt een prachtig en goed graafspel naar de Nintendo 3DS gebracht!

Zoals ik al eerder vermeldde zijn er meerdere games op de markt met hetzelfde principe van mineralen verzamelen en verkopen om daar weer upgrades van te halen.

Steamworld Dig is zo'n game, maar maakt het verhaal en de gameplay een flink stuk boeiender. Jij bent een robot genaamd Rusty die de mijn van zijn oom heeft geërfd. Je bent niet van plan een goudzoeker te worden maar vind tijdens de zoektocht naar het skelet van je oom in de mijn technologie van een andere beschaving. Deze mysterieuze technologie is de sleutel tot het spel. Het maakt het verhaal aantrekkelijk en laat je achter met vragen waar je antwoord op wilt, waar komt die technologie vandaan, waar was je oom mee bezig en waarom past die technologie jou als gegoten?

Steamworld Dig alien tech

Qua gameplay veranderd er aanzienlijk wat. Doordat je sneller kan lopen, hoger kan springen door waterturboschoenen en nog veel meer bizarre aanpassingen die je onderweg vind, krijgt de game een extra dimensie.  Wanneer je boven bent sta je in het dorp met daaromheen winkels en andere belangrijke personages waarmee je kunt communiceren. Dit ziet er echt leuk uit, hoe dat dorpje met zijn bewoners om de mijn heen staat.

Steamworld dig dorp

Natuurlijk zijn er in de game ook upgrades te vinden. De upgrades kun je niet alleen halen van goud maar ook van speciale orbs. Die orbs vind je niet overal. Er zijn veel grotten die je niet alleen maar waardevolle mineralen opleveren maar dus ook die vreemde technologie.

Steamworld dig shop

De gameplay zelf is bekend. Je graaft je strategisch een weg naar beneden. Hoe verder naar beneden, hoe harder het steen en hoe gevaarlijker de tegenstanders, maar hoe waardevoller de mineralen zijn. Door middel van de upgrades blijf je redelijk bij om je te verweren tegen de moeilijkere omstandigheden en moet je slim gebruik maken van je nieuwe krachten. Deze nieuwe technologie wordt eerst goed geoefend zodat je ook later hier weer gebruik van wilt en moet maken.

Verder moet je rekening houden met je leven, vuur en water. Leven is logisch, te veel schade oplopen en je moet boven weer in elkaar gezet worden. Vuur geeft je licht en zorgt ervoor dat je niet oneindig in de mijn aan het graven bent. Water is dan even wat anders. Veel van je krachten gebruiken water als krachtbron. Je kunt dus niet eindeloos gebruik maken van je krachten, dit zou een beetje oneerlijk zijn tegenover de arme mijnmonsters. Gelukkig zijn er wel hier en daar watervoorraden in de mijn te vinden om je water weer aan te vullen. Om niet eindeloos de weg naar boven te moeten zoeken vind je teleports om lekker snel boven te zijn en weer naar beneden te kunnen om lekker verder te graven.

Steamworld dig gameplay

De game zelf ziet er gewoon echt goed uit, ook mooi gebruik gemaakt van de 3d mogelijkheden van de Nintendo 3DS. Je ziet dat ze aandacht hebben besteed aan de personages, de achtergronden en de wezens die diep onder de grond leven. Je bent niet alleen maar te vinden in de mijnen, er zijn andere werelden die je kunt vinden en allemaal hun eigen specifieke aanpak hebben.

steamworld dig other world

Heb je de game uitgespeeld? Geen probleem, er is geen spel hetzelfde. De volgende keer dat je een nieuwe game start, wijzigt de mijn zich zodat geen enkele game hetzelfde is. Er is ook een scoreverloop zodat je wordt aangemoedigd om je score te verbeteren.

Conclusie

Een prachtig en verslavende game die zijn €9,- echt meer dan waard is. De gameplay is aanzienlijk verrijkt met je krachten en de werelden zijn een leuke toevoeging aan de traditionele mining games. Een echte aanrader waar je uren plezier van hebt, zelfs als je hem al een keer uitgespeeld hebt. Voor meer informatie bezoek de site van Steamworld Dig hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • leuk verhaal
  • leuke gameplay
  • mooie graphics
  • geen savegame is hetzelfde

THE BAD

  • redelijk snel uit te spelen
Kevin Krechting

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram